Društvo

Potražnja za drvima sve veća

Novopazarska pijaca kabaste robe dobro je snabdevena svim vrstama ogrevnog drveta. Za metar drva sada je potrebno izdvojiti od 35 do 40 evra, dok za metar cepkanih 45 evra. Prema rečima prodavaca potražnja je velika bez obzira na cenu.

Za kupovinu drva kažu nikad nije ni rano ni kasno. Mnogi ih kupuju u aprilu, kada su najeftinija, dok ima i onih koji se snabdevaju i pred zimu. Kako kažu, za drva je uvek sezona. Međutim, već sada skoro na svakom koraku možemo videti drva ispred ili u baštama. Pitali smo Novopazarce da li su kupili drva i da li su skupa.

Većina ih je već kupila, ali ima i onih koji još nisu. Kako kažu, cena je visoka ali za sav trud koji je potreban da bi se drva spremila i donela na pijacu, ipak je to realna cena, kažu kupci.

Prodavci ističu da je potražnja dobra bez obzira na cenu.

„Cepkana drva su skuplja. Treba da se seku, cepaju, a svi gledaju nešto gotovo da kupe, ali se uvek žale na cenu. Sada su metarska drva 38, 39, 40 a ima onih koji ih daju po 35. Cepkana su 45 evra. Inače potražnja je dobra, ali je zbog praznika kupovina opala. Posle petog i šestog septembra nadamo se da će se prodaja povećati opet, rekao je prodavac Vladan Rakić.

Ukoliko još niste kupili drva saveti prodavaca su da ih što pre uzmete, jer kako se zima približava cena će biti sve veća.

A. Ademović

 

Podeli