DruštvoVesti

Lekić: Paradiranje zastavama direktna provokacija, nadležni da hitno reaguju

Reagujući na isticanje zastava Republike Srpske i tzv Srpske Krajine i paradiranjenje u novopazarskom naselju Lug, što je izazvalo tenzije i negativne komentare među stanovništvom u Novom Pazaru, predsednik Skupštine Grada Novog Pazara Samir Lekić najoštrije osuđuje svaki postupak koji, ističe, narušava mir i stabilnost u našem gradu.

”Ovo paradiranje sa istaknutim zastavama koje predstavljaju direktnu provokaciju i narušavanje mira i stabilnosti u našoj zajednici je klasičan primer kako pojedinci nepromišljenim postupcima uznemiravaju javnost u našem gradu” poručuje Lekić.

On u saoptenju ističe da je Novi Pazar oduvek bio grad koji neguje međusobno poštovanje, uvažavanje i suživot svih naroda koji u njemu žive i poručuje da su ovakvi incidenti neprihvatljivi jer podstiču podelu, napetost i mržnju, što je u suprotnosti sa vrednostima tolerancije i zajedništva koje naš grad promoviše.

”Pozivamo nadležne da hitno reaguju, sankcionišu odgovorne i spreče ponavljanje sličnih događaja u budućnosti.  Naša politička i društvena odgovornost je da očuvamo mir, sigurnost i dostojanstvo svih građana bez obzira na njihovu nacionalnu ili versku pripadnost” ističe Lekić.

Dodaje da će Novi Pazar i dalje ostati simbol suživota , tolerancije i međusobnog poštovanja, ”i nećemo dozvoliti da ovakvi incidenti ugroze našu zajedničku budućnost. Pozivam sve Novopazarce  na uzdržanost i smirenost kako bismo zajedno izgradili mirno i sigurno okruženje za sve” poručuje Lekić u saopštenju i objavi na društvenim mrežama.

 

Senada Kalić

 

Podeli