Sport

Školarci trčali na Atletskom stadionu u Novom Pazaru

Gradska liga učenika osnovnih i srednjih škola u atletici održana je danas na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, a dominirali su mladi takmičari novopazarskog kluba.

“Bilo je zanimljivo, ovo je naše prvo iskustvo. Zadovoljni smo odzivom, kiša nas je malo poremetila, ali stigla je potvrda da ovde ima dosta talenata. Najbolje već za dva dana očekuje okružno takmičenje u Kraljevu”, rekla je Emka Bugarić iz Sportskog saveza Novi Pazar.

Najviše su pokazali aktivni atletičari, poput Saime Murić, Vanje Petrović, Lenke Nikolić, Vahida Gicića, Džemala Hasanovića, Hamze Hanića, Amre Terzić, Lidije Petrović, Fatime Osmanović i Amela Džakovca.

“Utisi su pozitivni, jedino smo možda zbog lošeg vremena malo zakasnili da završimo još neka testiranja. Znao sam da ovde ima talenata u skoku u dalj i bacanju kugle, ali se posebno istakla Saima Murić. Ručno mereno, pretrčala je 600 metara za 1:42 minuta, a još nije ni mlađa pionirka”, kazao je trener Atletskog kluba Novi Pazar Ermin Ziljkić.

Organizatori Gradske lige u atletici bili su Sportski savez Novi Pazar, ovdašnji Savez za školski sport i Atletski klub Novi Pazar.

M. Minić

Podeli