Društvo

Turski ambasador uručio nagrade pobednicima takmičenja “Turska sofra”

Najuspešnijima na takmičenju u pripremanju turskih jela u okviru manifestacije Turska sofra uručene su nagrade u Foajeu Kulturnog centra Novi Pazar. Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgić bio je veoma srećan što se jedno ovakvo takmičenje održalo u Novom Pazaru, i izrazio je želju da ono postane tradicionalno te da naredne godine buide mnogo više nagrada.

“Svi znaju da sam već četiri  meseca ambasador u Srbiji, i srpskim vlastima sam uvek govorio da je Sandžak most izmedju Srbije i Turske. Dok god budem sam ambasador ja ću nastojati da saradnja izmedju ove dve zemlje bude još bolja nego što je to do sada bio slučaj. Nastojaću da podržavam svaku sličnu aktivnost. Kuhinja je veoma bitna stvar i ona spaja kulture.  Video sam fotografije učesnika ovog nadmetanja, bilo je predivno, veliko interesovanje. Zao mi je što samo tri nagrade uručujemo ali se nadam da ce sledeće godine biti više nagrada”  – istakao je Bilgić.

Pobednica Ajla Bihorac, dobila je nagradu od 100 evra, ali i povratnu avionsku kartu Beograd-Istanbul koju joj je uručio direktor Turkish airlines-a Mehmet Alagoz koji je istakao da je ova kompanija na usluzi velikom broju putnika iz ovih krajeva, te da je već šest godina najbolja aviokompanija u Evriopi.

Nagrade su uručene i za drugo i treće mesto. Uručivanju nagrada prisustvovali su čelni ljudi Gradske uprave, gosti iz Turske, ali i iz drugih gradova iz okruženja koji su došli na obeležavanje Dana grada. Nakon oficijelnog dela svi prisutni su se počastili poslasticama koje su učesnici takmičenja pripremili.

K.R.

Podeli