DruštvoVesti

Plojović: Suština IT-a povezivanje i spajanje ljudi, RISC u Novom Pazaru posetile kolege iz Čačka

Regionalni inovacioni centar u Novom Pazaru danas su posetili predstavnici Naučno tehnološkog parka iz Čačka, a u okviru projekta povezivanja Regionalnih inovacionih centara i Naučno tehnoloških parkova koji finansira Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj.

Prema rečima  koordinatora Regionalnog inovacionog centra  Šemsudina Plojovića najviše reči je bilo o mogućnostima za saradnju, te razmeni iskustava i promociji i popularizaciji IT-a i aktivnosti ovdašnjeg Regionalnog inovacionog centra, koji je jedan od najmlađih u Srbiji.

’’Suština IT-a je povezivanje i spajanje ljudi. Ljudi iz Naučno tehnološkog parka u Čačku su nam u više navrata izlazili u susret, pomagali. Mi smo ih više puta posetili i od njih smo kroz brojne radionice mnogo toga naučili. Velika su nam podrška kako u organizacionom tako i u tehnološkom smislu, ali i u pogledu pružanja mogućnosti za dalju saradnju’’ kazao je Plojović.

Da potencijal za saradnju postoji, potvrdila je i koordinatorka Regionalnog inovacionog centra u okviru u Naučno tehnološkog parka u Čačku Dragana Šutić.

”Cilj današnje naše posete je upravo upoznavanje sa aktivnostima Regionalnog inovacionog centra u Novom Pazaru, njegovim delatnostima, projetima kojima se bave. Regionalni inovacioni centar u Novom Pazaru prvenstveno je orijentisan ka IT sektoru i vidimo veliki potencijal za našu dalju saradnju”, kazala je Šutić.

Ona je ocenila da je za svega dve godine postojanja Regionalni inovacioni centar u Novom Pazaru ostvario značajne rezultate.

”To samo govori kolika je zapravo posvećenost samog tima koji radi u Regionalnom inovacionom centru Novi Pazar i svih zaposlenih” istakla je ona.

Podsetimo,  osnivači Regionalnog inovacionog centra u Novom Pazaru koji je sa radom zvanično počeo u junu 2020. godine su Grad Novi Pazar i Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA.

 

Senada Kalić

Podeli