Sport

Remi plavih na “Gardošu”

Fudbaleri Novog Pazara su nastavili tradiciju nepobedivosti u “Gornjoj Varoši”. Posle odlične fudbalske predstave, naročito u drugom poluvremenu, gosti su uspeli da osvoje bod, a da su u Novi Pazar doneli I sva tri,  možda ne bi bilo nezasluženo.

Jovica Škoro je opet morao da “krpi” startnu postavu, jer zbog žutih kartona nije mogao da računa na Miloša Djalca I Emira Lotinca, dok je zbog povrede izostao nedorečeni Igor Grkajac.

Domaćin, prosečna ekipa, sa odličnim  Aleksandrom Kirovskim na golu I sada već legendardnim centarforom Nikolom Vujoševićem, iskoristio je neobjašnjivo bledunjavo izdanje protivnika u prvih 45 minuta I iz jedine prilike došao do prednosti.

Igrao se 37.minut. Nikolić je lukavo izveo korner sa desne strane, Vujošević je inteligentno tu loptu glavom sa prve, prebacio na drugu stativu, odakle je tamnoputi Tijeri Ako, glavom sa tri metra, iskosa sa leve strane savladao nemoćnog Pustinjakovića.

To je bilo sve što je “četa” Slobodana Kustudića, pokazala u prvoj polovini duela. U drugom, shvativši da “vrag odnosi šalu”, fudbaleri Novog Pazara,verovatno I dobro iskritikovani u svlačionici, promenili su odnos prema obevazama na terenu I u nastavku su bili tim koji je dominirao, U 55.minutu je šansu umesto neubedljivog Milenkovića na levom boku, dobio povratnik Ibrahim Arifović,koji će,ispostaviće se,biti “inicijator” izjednačenja.

Tek, u tom periodu utakmice, novopazarski prvoligaš je diktirao tempo I naročito u poslednjih pola sata,konstatno I u talasima napadao mrežu Kirovskog.
Zemun je,pak jedinu priliku u drugom poluvremenu imao u 68.minutu,kada je Bogdanović šutirao iz blizine, a loptu je bukvalno iz gola izbio Škrijelj.

Ipak, najavu pravih uzbudjenja pred golom domaćih,doneo je Vujović,koji je u 78.minutu uputio traljav udarac.
Upornost I velika želja plavih, isplatili su se osam minuta pre isteka regularnog toka.
Arifović je odlično izveo korner sa leve strane. U velikoj gužvi,u kaznenom prostoru Zemunaca najsnalažljiviji je bio “štoper” Ivan Babić koji je reagovao poput iskusnog napadača I uspeo da loptu sprovede u mrežu za končanih 1:1.
Nije medjutim, tu bio kraj mukama domaćina. Pet minuta kasnije, Bejtović je sa desne strane, ne baš najbolje uposlio Kecapa, koji iz teške pozicije glavom šutira preko gola.

Šansu utakmice, priliku da svom timu donese pobedu “prokockao je” u drugom minutu zaustavnog vremena Nebojša Vukojičić.

Brzonogi fudbaler bio je “jedan na jedan” protiv Kirovskog. Čuvar mreže domaćina već je bio na travi, učinilo se nemoćan I savladan. No, udarac fudbalera Novog Pazara sa 11 metara, na opšte iznenadjenje pogadja u nogu golmana Zemuna.

Do kraja više nije bilo vremena da se dogodi još neko uzbudjenje, pa je susret “starih znanaca” okončan na “ravne časti”.

Novi Pazar je jesenji deo prvenstva u Prvoj ligi Srbije okončao na deobi petog mesta, sa 29 bodova I bilansom od:osam pobeda, pet remija I četiri poraza.

Učinak plavih, je sasvim solidan,naročito ako se ima u vidu da su drugoplasirani:Banat I kragujevački Radnički “odmakli” tri, a četvrtoplasirani Sinjdelić samo bod.

Šanse da se fudbalskom Novom Pazaru konačno “dogodi” Superliga su nikad realnije I bolje.

Naravno, sada treba očekivati poteze klupskog rukovodstva,jer će gotovo sigurno I u zimskom prelaznom roku doći do promena u igračkom kadru. U kojoj meri, to je već enigma,ali je evidentno da pojedini,letos angažovani fudbaleri, nisu opravdali epitet pojačanja…

(E.N.)

 

Podeli