Društvo

Hajrović: ”Mobilnost svih službi kako bi se predupredile poplave”

Savjet za bezbjednost grada Novog Pazara nastaviće u 2017. godini realizaciju ranije započetih aktivnosti, među kojima se ističe angažovanje na izradi  Akcionog plana za primjenu strategije bezbednog Novog Pazara, kako bi grad bio bolje i privlačnije mjesto za život i ulaganja.

 
Predsjednik Savjeta za bezbjednost grada Novog Pazara, Hajrudin Harović, rekao je da će izrada Akcionog plana za primejenu strategije za bezbjednost biti nastavljena još većim intenzitetom, i istakao nastojanje ovog tijela da poveća svoju transparentnost  u radu.  

„Nastavljamo ozbiljnim intenzitetom jer nam je strategija za bezbednost jako važna. Cijl je da Novi Pazar bude bolje mesto za život za sve građane ali i i primamljivo mesto za investicije i investitore, kako bi smo poboljšali ekonomsku situaciju“, rekao jepredsednik Saveta za bezbednost Hajrudin Hajrović, ističući da ličnim doprinosom svaki pojedinac mora da se bori da Novi Pazar bude dobro mesto za život”, rekao je Hajrović.

U kontekstu Akcionog plana i Strategije za bezbjedan grad, definisani su koraci u komunikacijskoj strategiji, kao zasebnom, ali veoma važnom  dokumentu.

„Želimo da poboljšamo rad i podignemo nivo transparentnosti, za šta je neophodno da u ovu priču uključimo sve relevantne faktore, jer svi oni mogu dati važan doprinos, bilo da je reč o institucijama ili pojedincima“.

Jedna od ideja o kojoj se govorilo na sastanku jeste mogućnost da se eventuale poplave preduprede, u tom smislu donijete su i preporuke ovog savjeta, Štabu za vanredne situacije da se podingne mobilnmost struktura i očisti snijeg koji je prethodnih dana nataložen na ulicama Novog Pazara.

„Želimo da predupredimo mogućnost eventualnih prolećnih polava, pa nam je cilj da se ovog puta pripremimo za taj period.  Uz gradske napore da izgradnjom brana reše ovaj problem, dajemo svoj doprinos. Podigli bi smo čitav sistem na veći nivo, kada je o borbi sa polavnim talasom reč, i dokazali da smo odgovorni prema svojoj zajednici i da imamo kapacitete da odgovorimo na potencijalne izazove”, rekao je Hajrović.

Ovo je prva sjednica Savjeta za bezbjednost u 2017.. a predsjednik ovog tijela, Hajrudin Hajrović istakao je da će budućim zasjedanjima prisustvovati gradonačenik Novog Pazara, Nihat Biševac, kako bi svojim autoritetom i znanjem  osnažio kapacitete  Savjeta.

A. Š.

Podeli