Društvo

Završna faza radova na atletskom stadionu

Radovi na izgradnji atletskog stadiona u Novom Pazaru teku planiranom dinamikom, a završetak radova očekuje se polovinom narednog mjeseca. Na objektu čiju izgradnju finansiraju Grad Novi Pazar i Ministarstvo omladine i sporta, uređena su sva borilišta, obilježene staze, a očekuje se da uskoro bude završena i druga faza izgradnje tribina.

Na ovom velelepnom objektu, od neprocjenljive važnosti za sportiste ovog grada i sve građane trenutno se radi nastavak djela tribune čiju izgradnju finansira grad Novi Pazar.

Završena su i  obilježena sva borilišta, izgrađene svlačionice i prostorije Atletskog kluba i buduće uprave stadiona, a užurbano se radi i na uređenju prilaza stadionu, parkingu te zelenim površinama.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević očekuje da će svečano otvaranje atletskog stadiona biti upriličeno polovinom idućeg mjeseca.

Jedina olimpijka iz Novog Pazara, atletičarka Amela Terzić testirala je danas stazu atletskog stadiona, prema njenim riječima i ogromnom iskustvu, kvalitet koji ima naš stadion ne zaostaje za onim na kojem je trčala prije mjesec dana, na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Kada bude završen, atletski stadion u Novom Pazaru ispunjavaće uslove da se na njemu organizuju međunarodna takmičenja.

A. Nićiforović

Podeli