Društvo

Lim fest i Limski biatlon po 9. put obeležavaju leto u Priboju

Sinoć je u Priboju otpočeo 9. Lim fest nastupom popularnih DJ-eva, a za  večeras je po programu festivala najavljen  nastup Dejan Petrovića i Big Benda, dok će u subotu veče manifestacija biti zatvorena akustik koncertom  na platou Omladinskog centra Priboj. U subotu u 11 časova u okviru limske manifestacije, organizuje se i  tradicionalni Limski biatlon Priboj-Rudo-Setihovo, koji na svojoj 33 kilometra dugoj maršuti nudi ljubiteljima raftinga adrenalniski spust za nezaborav.

Tradiciju staru skoro deceniju, da Lim fest protiče u čarima letnjih večeri bez padavina, pokvarila je po prvi put sinoćna kiša, koja ipak  nije sprečila renomirane DJ-ve da mladim Pribojcima priušte vrhunski ugođaj tehno-rejv partija na nivou svirke i atmosfere najveći festivala u okruženju. Takođe po prvi put,  Lim fest je održan na gradskom trgu, na koji je pomeren sa svoje tradicionalne lokacije sa terena između škola u novom delu grada, zbog vandalskog devastiranja gradske bine i elektro instalacija na njoj, koji su 10-ak dana uoči manifstaciju počinili nepoznati izvršioci.  

Prema najavama iz TO Priboj i Rudo, u subotu sa početkom u 11 časova u Priboju, će startovati 9. Limski biatlon a  na ovoj atraktivnoj  prekograničnoj manifestaciji očekuje se oko 500 učesnika. U cilju povećanja bezbednosti održan je i sastanak raftera iz Priboja, Prijepolja i Rudog sa obezbeđenjem i organizatorima spusta a za sve učesnike regate je obezbeđena kompletna zaštitna oprema i licencirani iskusni skiperi sa Lima. Ovogodišnju organizaciju 9. Međunarodnog Limskog biatlona Priboj-Rudo-Setihovo, podržala je Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru projekta            „ Podrška regionalnoj saradnji i izbalansiranom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama“ uz finansijsku pomoć Evropske Unije. Ove tradicionalne limske svečanosti završavaju se u subotu veče, akustik koncertom na platou ispred Omladinskog centra Priboj.

Goran Reković

Podeli