Vesti

Zajednička sednica SDA Sandžaka i PDD

U Novom Pazaru održana je zajednička sednica predsedništava SDA Sandžaka i Partije za demokratsko delovanje (PDD). Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je da je saradnja dve strane veoma važna, kao i sednica, zarad unapređenja dugogodišnje saradnje.  Ugljanin je podsetio na poslednje aktivnosti posleničke grupe koju čine ove opcije, ali je govorio i o planovima.

Ove dve stranke  pokrenuće inicijativu kod predstavnika međunarodne zajednice za otvaranje ekonomskog koridora između Sandžaka i Kosova, rečeno je danas u Novom Pazaru

“Naši proizvođači nameštaja, odeće, obuće, prehrambenih proizvoda i građevinskog materijala su tradicionalno ekonomski vezani za tržište Kosova i svaka blokada puteva i onemogućavanje slobodnog protoka za njih predstavlja ogromnu ekonomsku štetu. Ovo je u prošlosti zatvorilo mnoge fabrike u Sandžaku i zato smatramo da je ovo jedna od važnih tema koju treba razmatrati, kako bi našli trajno rešenje za našu privredu i ekonomske interese“, rekao je poslanik SDA Enis Imamović.

Predsednik poslaničke grupe Šaip Kamberi rekao je da su na sednici razmatrane teme koje su važne za Albance u Preševskoj dolini i Bošnjake u Sandžaku, ali i za demokratizaciju društva.

„Razmatrali smo i teme koje su bliske za našu buduću saradnju, zbog problema koji su slični, a tiču se integracija u državnim i javnim službama i našeg učešća u procesu donošenja odluka. Zato ćemo našu saradnju produbiti i nastaviti u parlamentu da zastupamo jednog i drugog naroda“, rekao je Kamberi.

Podeli