Sport

Biševac: MOSI šansa za mlade sportiste

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da sportisti iz tog grada tradicionalno postižu dobre rezultate na Međurepubličkim omladinskim sportskim igrama (MOSI), kao i da su uspešne nastupe imali i na poslednjem takmičenju u Rogatici.

“U gotovo svim disciplinama u kojima smo imali predstavnike osvojene su medalje, a sportisti su nas na pravi način predstavljali i viteškim ponašanjem. MOSI su značajne za mlade, koji imaju priliku da se dokažu”, rekao je Biševac na prijemu upriličenom za učesnike MOSI iz Novog Pazara.

Ovogodišnje MOSI u Rogatici, 53. po redu, imale su više od 1.900 učesnika iz 27 gradova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji su se nadmetali u 14 sportova.

“Iskazali smo prepoznatljiv, sportski duh. Ostvarili smo zapažene rezultate u pojedinačnim i kolektivnim sportovima, a ostavili smo dobar utisak i van terena”, istakao je direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Zlatne medalje osvojili su muškarci u odbojci i odbojci na pesku, ribolovci su završili na drugoj poziciji, dok su bronze pripale košarkašicama, ženskoj ekipi u odbojci na pesku, atletičaru Haris Ajdarević u trci na 3.000 metara, atletičarki Amri Terzić u disciplini 1.500 metara, biciklisti Elvedinu Ćatoviću i biciklističkom timu.

“Bilsi smo favoriti u dvoranskoj odbojci i na pesku, što smo i opravdali. Osvojili smo dva zlata bez većih problema, posebno u odbojci, gde je u poslednje vreme slabija konkurencija. Šteta jer nam je loše vreme malo pokvarilo ugođaj”, naveo je kapiten odbojkaša Novog Pazara Hamza Zatrić.

Domaćin 54. MOSI biće crnogorski grad Pljevlja.

M. Minić

Podeli