Društvo

Ponovo zajedno posle pola veka

Generacija učenika nekadašnje Učiteljske škole u Novom Pazaru, koja je maturirala 1966. godine, obeležila je pola veka od završetka svog školovanja. Nekadašnji maturanti, koji su tokom višedecenijske radne karijere ispratili brojne geracije učenika, danas su ponovo seli u đačke klupe.

Pre pola veka iz ove škole, njihovi životni putevi odveli su ih na različite strane sveta.  U međuvremenu, mnogi od njih završili su radne karijere, ispratili generacije učenika i danas se ponovo sreli u dorištu Ekonomsko trgovinske škole da evociraju uspomene i potvrde ono odavno potvrđeno – od kolevke pa do groba najleše je đačko doba.  

U generaciji koja je uspešno završila svoju životnu misiju, prema rečima predsednika Organizacionog odbora ove jubilarne proslave Kasima Ljajića najviše je učitelja, ali ima i profesora i pravnika.

Neki od maturanata ove generacije, specijalno za ovaj dan, iz različitih krajeva bivše Jugoslavije, prvi put posle 50 godina došli su u Novi Pazar.

Srednju učiteljsku školu u Novom Pazaru davne 1961. godine upisalo je ukupno 147 učenika, nakon petogodišnjeg školovanja do mature je stiglo njih 78, a do ovog sasvim posebnog jubileja nešto više od 30.

S. Lj.

Podeli