DruštvoVesti

Patronažna služba u vreme pandemije radi bez prekida

Iako  još uvek traje nepovoljna epidemiološka situacija izazvana koronavirusom, Patronažna služba Doma zdravlja radi bez prekida ali pod strogim poštovanjem svih propisanih mera zaštite.

Odlasci patronažnih sestara u porodice gde je novorođenče se ne odlažu ali su organizovani tako da pre odlaska sestra bude testirana a obavlja se i razgovor sa ukućanima kakvo je stanje kod njih da bi svi bili sigurni da je poseta bezbedna za obe strane.

U okviru radnih aktivnosti ove službe spadaju i aktivnosti vezane za školu roditeljstva gde  se predavanja trudnicama održavaju  dva puta nedeljno i tokom pandemije ali pod merama zaštite pa tako u jednoj grupi može biti najviše pet trudnica.

“Mi ćemo i dalje nastaviti da sve naše aktivnosti realizujemo kao da nismo u ovakvoj epidemiološkoj situaciji i trudićemo se da svaki posao odradimo bez odlaganja”, kazala je glavna sestra ove službe, Selma Tutkić.

Inače, patronažna služba vodi računa i o starijim osobama, onim koji imaju više od 65 godina, pa tako idu i njima u kućnu posetu gde obave osnovne preglede u smislu merenja glikemije i krvnog pritiska i na taj način imaju uvid u zdravstveno stanje i ove populacije građana.

B.V.

Podeli