Categories: DruštvoVesti

Kadribašić: Policija i tužilaštvo da učine sve na rasvetljavanju poslednjih događaja

Glavni imam Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić u ekskluzivnoj izjavi za Radio televiziju Novi Pazar pozvao je policiju i tužilaštvo da učine sve na rastevtljavanju poslednjih događaja u kojima su, podsečamo, Bošnjaci bez ikakvog povoda postali meta nacionalističkog nasilja. Predsednik te crnogorske opštine Igor Golubović izrazio je uverenje da je reč o pojedinačnim slučajevima, te da iza njih ne stoji ni jedna politička, odnosno bilo koja organizovana grupacija

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima napadnute su, a u objekat je ubačena poruka „Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica”. Ovo je na svom Fejsbuk profilu  objavio glavni imam Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić. On je objavio fotografije polomljenih stakala na prostorijama Islamske zajednice i taj čin nazvao vandalskim.

U ekskluzivnoj izjavi dostavljenoj Radio televiziji Novi Pazar Kadribašić ističe da se tome mora stati na kraj. On je pozvao policiju i tužilaštvo da učine sve na rastevtljavanju poslednjih događaja u kojima su, podsečamo, Bošnjaci bez ikakvog povoda postali meta nacionalističkog nasilja.

Predsednik Opštine Pljevlja Igor Golubović izrazio je uverenje da je reč o pojedinačnim slučajevima, te da iza njih ne stoji ni jedna politička, odnosno bilo koja organizovana grupacija.

Pripadnici islamske veroispovesti u Pljevljima, poslednjih su dana meta napada u tom gradu. Podsećamo, tokom slavlja izborne pobede opozicije u Pljevljima pre dva dana demolirano je više objekata čiji su vlasnici građani islamske veroispovesti, a dva muškarca su napadnuta, prenosi TVCG.

Poslednje događaje u crnogorskim opštinama u kojima su  Bošnjaci bez ikakvog povoda postali meta nacionalističkog nasilja,  osudili su, i od nadleženih institucija hitne rekacije zatražili, društveno politički faktori i u Sandžaku, ali i šire. Podsečamo, iz Sandžačke demokratske partije juče su poručili da pružaju punu podršku Bošnjacima Crne Gore. Slične poruke stigle su i  iz stranke demokratske akcije Sandžaka, dok su danas iz Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća zahtevali brzu, efikasnu i profesionalnu istragu policijskih i pravosudnih organa Crne Gore.

 

 

Senada Kalić

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

4 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

17 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

17 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

17 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago