Categories: Društvo

Škola van škole za prvake

Zbog aktuelnih radova na rekonstrukciji školskog objekta, neposredna nastava za učenike OŠ ”Bratsvo” trebalo bi da počne 21.septembra. Izuzetak su prvaci, kojima je obezbeđen alternativni prostor u blizini škole, kako bi, uz  poštovanje preporučenih mera zaštite od korona virusa, njihovi prvi školski dani počeli na, koliko toliko, uobičajen način.

Neposredna nastava u školi van škole obezbeđena za 230 prvaka, raspoređenih u 8 odeljenja, odnosno u 16 grupa. Farah Selmanović i Ali Duštinac su odslušali časove za danas. Raduje ih što će imati, kažu, najlepšu školu, ali su zadovoljni i privremenom učionicom.

U privremenoj učionici sve u skladu sa aktuelnim propisima. Đaci sa maskama pažljivo prate nastavu, a učiteljice se trude da prvacima što vernije dočaraju radnu školsku atmosferu.

”Bez obzira na neuobičajene okolnosti potrudili smo se da početak školovanja još jedne generacije prvaka protekne u prijatnoj atmosferi. U ovim prvim danima se upoznajemo i trudimo se da koliko-toliko radimo neke uobičajene aktivnosti. Nadamo se da ćemo uskoro rad nastaviti u renoviranim učionicama naše škole”, izjavila je učiteljica Anđela Antonijević.

Školski pedagog Elmir Habibović itičući značaj neposredne nastave za prvake kaže da je za njih bilo veoma važno da školska godina počne na vreme.

”Zbog radova na rekonstrukciji škole, mi smo bili prinuđeni da izmestimo prvi razred. Njih smo morali da sastavimo, jer im je potrebno da se druže, upoznaju sa učiteljicom, steknu radne navike. Svi se radujemo prelasku u renoviranu školu, koja će biti najlepša u Srbiji.

Do 21. septembra, do kada bi radovi u jednom delu objekta trebalo da budu završeni, privremena učionica biše otvorena svim radnim danima od 8 ujutru do 19h.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

12 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

13 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

16 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

18 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

21 hours ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

22 hours ago