Categories: DruštvoVesti

Ljajić i Mihajlovićeva sa predstavnicima Novog Pazara, Tutina i Sjenice o najvažnijim infrastrukturnim projektima tri opštine

Potpredsednici Vlade Republike Srbije, Rasim Ljajić i Zorana Mihajlović razgovarali su danas sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem,pomoćnikom gradonačelnika Nihadom Hasanovićem, predsednikom opštine Tutin Kenanom Hotom i predsednikom Skupštine Opštine Sjenice Muhedinom Fijuljaninom o prioritetima u izgradnji regionalnih i lokalnih saobraćajnica, završetku obilaznice oko Novog Pazara, putnom pravcu Novi Pazar-Tutin, radu katastarskih službi, insprekcijskim poslovima i dinamici izdavanja građevinskih dozvola i rešenja o ozakonjenju objekata ali i svim ostalim infrastrukturnim projektima u Sandžaku.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić zahvalio je Mihajlovićevoj na podršci i svemu do sada urađenom za ove tri opštine.

„Hvala Vam na ozbiljnosti koju pokazujete prema ovim trima opštinama. Mnogo se ranijih godina pričalo o projektima dole, ali ništa nije urađeno. Sada, osim puta Novi Pazar–Tutin, čija realizacija počinje na proleće, možemo da razgovaramo i o drugim važnim projektima za ove krajeve“, zaključio je Ljajić.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je kazala da je cilj ovog sastanka da se zajednički definišu infrastrukturni prioriteti u tri lokalne samouprave. Ona je dodala da je za razliku od njihovih prethodnika, ova Vlada posvećena tome da pomogne u rešavanju pitanja važnih za građane Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

 

Ona je rekla da je tim Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ali i stručnjaci iz resornih javnih preduzeća na raspolaganju gradu Novom Pazaru, opštinama Sjenica i Tutin, kako bi vam pomogli u pripremi potrebne dokumentacije i realizaciji za vas važnih projekata“.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je za ovaj grad najvažnija izgradnja obilaznice oko grada, čime bi se rešilo pitanje tranzitnog saobraćaja, kao i izgradnja puta na ulasku u Novi Pazar od Banjske petlje.

 

 

„Novi Pazar ima više od 120.000 stanovnika i veliki turistički potencijal. Izgradnjom pomenutih saobraćajnica značajno ćemo unaprediti kvalitet i bezbednost putne infrastrukture“, naglasio je on.

Mihajlovićeva je pohvalila Novi Pazar zbog broja izdatih rešenja o ozakonjenju i istakla da se u ovom gradu uspešno realizuje IPA projekat izgradnje kuća za romske porodice, kao i da je država voljna da pomogne izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Pazaru.

 

Predsednik opštine Tutin Kenan Hot izrazio je zahvalnost Ministarstvu na podršci i istakao da je za ovu lokalnu samoupravu jedan od prioriteta izgradnja međudržavnog regionalnog puta Tutin-Rožaje, u dužini od sedam km, kao i izgradnja kružnog toka na ulazu u Tutin, gde se spajaju tri regionalna puta.

„Tutin je u prethodne četiri godine asfaltirao više od 100 km lokalnih puteva. Vaša pomoć nam je važna, jer ćemo izgradnjom kružnog toka i završetkom puta ka Crnoj Gori dodatno unaprediti bezbednost saobraćaja“, kazao je Hot.

 

Infrastrukturni projekti prioritet su i opštine Sjenica.

„Sjenica ima veliki broj naselja i razuđenu putnu infrastrukturu. Za nas je najvažnija izgradnja kružnog toka u gradu, iz bezbednosnih razloga, kao i rekonstrukcija dve velike ulice – Pešterske i Milorada Jovanovića, zbog velikog broja učenika. Izgradnja raskrsnice bi umnogome rešila te probleme“, rekao je predsednik Skupštine opštine Sjenica Muhedin Fijuljanin.

 

Senada Kalić

 

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Dela inženjerskog genija privlače turiste u Turskoj

Turska sve više svoje goste usmerava na verski turizam i bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Spomenici  koje…

7 hours ago

Masters u Rimu: Međedović u glavnom žrebu

Novopazarac u finalu kvalifikacija u dva seta (6:1, 6:4) savladao Džefrija Džona Vulfa iz SAD.

11 hours ago

Počela antikorupcijska obuka u Novom Pazaru

Predstavnici Instituta za istraživanje korupcije “Kareja“ iz Pančeva i novopazarske nevladine organizacije Urban-in organizovali su…

11 hours ago

IMT – Novi Pazar 0:1

Jedini gol postigao je Nikola Karaklajić u devetom minutu.

11 hours ago

Na maturu bez automobila

Za učenike završnih razreda srednjih škola u Novom Pazaru u dvorani Kulturnog centra u toku…

12 hours ago

Deset pesnika u užem izboru za dodelu nagrade “Ismet Rebronja”

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” iz Novog Pazara odabrala je 10 autora zbirki pesama u uži…

12 hours ago