Categories: Društvo

Usavršavanje laparoskopije se nastavlja

Laparoskopske operacije na Odeljenju ginekologije novopazarske Opšte bolnice intenzivno se obavljaju i ovih dana. Šef Urgentne ginekologije Ginekološko akušerske klinike ”Narodni front” u Beogradu dr Dejan Pavlović, tokom svog drugog boravka u Novom Pazaru, sa lokalnim timom lekara obaviće još dvadesetak laparoskopskih operacija. Podsećamo, ovakav vid saradnje, rezultat je potpisanog sporazuma između Opšte bolnice Novi Pazar i Kliničkog centra Srbije.

Dan posle operacije Novopazarka Esma Kurtanović uspešno se oporavlja. Naročito je zadovoljna, kaže, što je operaciju obavila u svom gradu.

Kada je dolazio u septembru, mr.sc.dr Dejan V. Pavlović je obavio 16 operacija. Taj broj je sada povećan na 21. što ukupno čini 37. Kako ističe, doktor Pavlović, iza ove saradnje stoji veliko zalaganje svih zaposlenih u novopazarskoj Opštoj bolnici, Klinici Narodni front i Ministarstvu zdravlja.

”Sve pacijentkinje trebalo je da budu operisane u tercijarnom zdravstvenom centru, ali smo mi smatrali, što i jeste suština ove ideje, da treba da se operišu ovde, gde su uslovi zadovoljavajući”, rekao je doktor Pavlović.

Zahvalivši svima koji su doprineli ovoj saradnji, načelnik ginekološkog odeljenja dr Avdul Škrijelj, ocenio je izuzetno značajnom ovu saradnju koja, kako je kazao, daje dobre rezultate.

”Doktor Pavlović je primer, ne samo dobrog doktora, već i dobrog čoveka”, istakao je direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović. On je pohvalio rad doktora Pavlovića koji je u operacionoj sali od jutra do mraka, bez obzira da li je radni ili neradni dan. Mahmutović je kazao da je to velika prilika za usavršavanje lekara koji ovde rade.

Najavljujući dolazak i drugih stručnjaka u narednom periodu, Mahmutović je, pored stručne, istakao i finansijsku dobit ostvarene saradnje, kako za Zdravstveni fond, tako i za kućne budžete samih pacijenata, koji, kako je naveo, imaju priliku da se uspešno leče u svom gradu.

S.Lj.

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Memić: Slika Novog Pazara menja se iz dana u dan, radi se na više lokacija

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, rekao je da država ulaže ogromna sredstva u unapređenje…

24 mins ago

Pešaci bezbedniji kod zgrade Jezero

Zaštitni ivičnjaci I stubovi kod zgrade Jezero su postavljeni kako bi se onemogućilo parkiranje vozila.…

29 mins ago

Naučnici: Crnomorski delfini na ivici izumiranja

SIMFEROPOLJ - Delfini u Crnom moru su na ivici izumiranja, suočavaju se sa teškom borbom…

36 mins ago

U subotu pretežno sunčano u nedelju kiša

Prema rečima meteorologa u subotu nas očekuje pravi prolećni dan s dosta sunčanih intervala. Duvaće…

52 mins ago

Srbija uputila humanitarnu pomoć stanovnicima gaze. Prvi avion kreće danas

Vlada Srbije usvojila je danas zaključak kojim se državi Palestini upućuje humanitarna pomoć u robi,…

1 hour ago

Bili ste u Istanbulu. Niste probali bozu?

Među najpopularnijim osvežavajućim pićima u NovomPazaru je boza, tako je i u Istanbulu. Majstori je…

4 hours ago