Categories: Društvo

Odnošenje smeća i na periferiji grada

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” pored postojećih aktivnosti proširiće obavljanje svojih usluga i na periferne delove grada. Uslugama iznošenja smeća biće obuhvaćena i naselja Požega, Lukare i Trnava, a u planu su Deževa, Blaževo i druga .

Prema rečima tehničkog direktora ovog preduzeća Dina Skenderovića u najfrekventnijim ulicama u gradu zamenjeni su stari i dotrajali kontejneri i postavljene nove viseće korpe.

Sve službe koje obuhvata JKP“Gradska čistoća“, a tiču se održavanja javne higijene, funkcionišu bez većih problema i poteškoća, istakao je Skenderović. Kako kaže, to su služba transportovanja komunalnog otpada, Radna jedinica „Zelenilo“, dnevno održavanje i pranje ulica koje će u zavisnosti od vremenskih uslova u budućnosti biti redukovana.

„Ono što bi hteo da napomenem je to, da svakodnevno imamo problema sa divljim deponijama koje se nažalost ne stavarju više samo u ruralnim područjima, na priobaljima reka, uz magistralne puteve već se u prethodnom periodu stvaraju i u gradskom području. Mi ih svakodnevno uklanjamo međutim, ono što mi kao preduzeće možemo da uradimo je da ih uklonimo i apelujemo na naše sugrađane da budu savesniji i da komunalni i svaki drugi otpad odlažu u higijensko tipske posude kojih ima i koje su namenjene za to“, rekao je S         kenderović.

Skenedović ističe da je u rešavanju problema deponija potrebno uključivanje kako građana tako i svih službi, ali  da je, prema njegovim rečima, najbitnija edukacija kroz obrazovne ustanove i nevladine organizacije. On je naglasio da ovo preduzeće ima u planu da na proleće ulaže u infrastrukturu, nabavku vozila, kako bi građanima ali i radnicima „Gradske ćistoće“ olakšati uslugu odnošenja smeća.

A. Ademović

 

Podeli

Alma Ademovic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

15 mins ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

13 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

13 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

13 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

24 hours ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago