Društvo

Odnošenje smeća i na periferiji grada

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” pored postojećih aktivnosti proširiće obavljanje svojih usluga i na periferne delove grada. Uslugama iznošenja smeća biće obuhvaćena i naselja Požega, Lukare i Trnava, a u planu su Deževa, Blaževo i druga .

Prema rečima tehničkog direktora ovog preduzeća Dina Skenderovića u najfrekventnijim ulicama u gradu zamenjeni su stari i dotrajali kontejneri i postavljene nove viseće korpe.

Sve službe koje obuhvata JKP“Gradska čistoća“, a tiču se održavanja javne higijene, funkcionišu bez većih problema i poteškoća, istakao je Skenderović. Kako kaže, to su služba transportovanja komunalnog otpada, Radna jedinica „Zelenilo“, dnevno održavanje i pranje ulica koje će u zavisnosti od vremenskih uslova u budućnosti biti redukovana.

„Ono što bi hteo da napomenem je to, da svakodnevno imamo problema sa divljim deponijama koje se nažalost ne stavarju više samo u ruralnim područjima, na priobaljima reka, uz magistralne puteve već se u prethodnom periodu stvaraju i u gradskom području. Mi ih svakodnevno uklanjamo međutim, ono što mi kao preduzeće možemo da uradimo je da ih uklonimo i apelujemo na naše sugrađane da budu savesniji i da komunalni i svaki drugi otpad odlažu u higijensko tipske posude kojih ima i koje su namenjene za to“, rekao je S         kenderović.

Skenedović ističe da je u rešavanju problema deponija potrebno uključivanje kako građana tako i svih službi, ali  da je, prema njegovim rečima, najbitnija edukacija kroz obrazovne ustanove i nevladine organizacije. On je naglasio da ovo preduzeće ima u planu da na proleće ulaže u infrastrukturu, nabavku vozila, kako bi građanima ali i radnicima „Gradske ćistoće“ olakšati uslugu odnošenja smeća.

A. Ademović

 

Podeli