Društvo

Potpisan ugovor o saradnji između UNION-a i Univerziteta Bjeljina

Univerzitet  UNION iz Novog Pazara i Univerzitet u Bjeljini potpisali su ugovor o saradnji. Kako ističe vlasnica Bjeljina univerziteta i profesor na Farmakologiji i Higijeni doc. dr Ljiljana Tomić, saradnja među visokoškolskim ustanovama je veoma važna zbog kvaliteta obrazovanja mladih ljudi.

Univerzitet u Bjeljini ima svojih 5 fakulteta. Farmaceutski u trajanju od 5 god, Zdrastvena nega  3 god, Fakultet za psihologiju 4 god, Poljoprivredni fakultet 4 god i Agro-ekonomija u trajanju od 4 godine. Prema rečima vlasnice ove ustanove Ljiljane Tomić, oni koji dobiju diplomu nemoraju da je nostrifikuju, jer kako kaže, svi smerovi su akreditovani i svi će dobiti licence pored diplome.

„Ja sam vrlo zadovoljna. Mi ćemo ugovor da potpišemo pred studentima i roditeljima. Predstavili smo naš univerzitet, i mislim da neće biti problema o našoj zajedničkoj saradnji“, dodala je Tomić.

Roditelji koji su prisustvovali, zajedno sa svojom decom, upoznavanju ovog Univerziteta, istakli su da su veoma srećni što će njihovo dete završiti baš ovaj fakultet.

„Ja sam zaista zadovoljan i oduševljen sam onim što sam video, zato što sam video bivše studente i njihova iskustva su veoma pozitivna. Na taj način sam definitivno odlučio da svoje dete upišem na ovaj univerzitet, jer je tu spoj kvaliteta znanja i jednog nesebičnog rada osoblja na univerzitetu.  Nadam se da će to da bude uspešno do kraja školovanja i da ćemo svi biti zadovoljni“, kazao je Hazbo Mujović roditelj jedne buduće studentice.

Nakon upoznavanja sa studijskim programom i pravilima budući studenti polagali su prijemni sipit iz Farmacije. Za sve one koji nisu prošli junski rok, ali i za one koji su zakasnili sa prijavom, moći će ponovo da pokušaju u septembru kada je i drugi ispitni rok.

Alma A.

 

 

 

Podeli