Sport

Pobeda za beg iz zone ispadanja

Rukometaši Novog Pazara ostvarili su prvu ovosezonsku pobedu na strani, a posle trijumfa u Vranju rezultatom 22:20 (10:10), u utakmici 15. kola Super B lige, napredovali su do osmog mesta na tabeli.

Najefikasniji kod Pazaraca, u čijim redovima je golman Goran Raković odbranio 15 šuteva i šest sedmeraca, bio je Armin Kaltak sa šest golova, jedan manje postigao je Vladimir Petrović, dok su Haris Mujčinović i Aleksandar Milićević dodali po tri gola.

Po četiri pogotka za ekipu Vranja 1957 postigli su Miloš Aleksić, Vladan Pavlović i Petar Aćimović, a pratili su ih trostruki strelci Ljubodrag Stevanović i Nenad Stanković.

Priboj je u ovom kolu poražen na svom terenu od leskovačke Dubočice 54 sa 26:32, Inđija i Zlatar iz Nove Varoši odigrali su nerešeno 22:22, dok je derbi u Beogradu između Obilića i Mokre Gore pripao domaćinu rezultatom 24:17.

Vodeći Obilić ima 24 boda, a slede Dubočica 54 sa 23, Mokra Gora sa 22 i zrenjaninski Proleter sa 20 bodova. Peti je Zlatar sa 14 bodova, koliko imaju još Priboj i Sinđelić (-1) na šestom i sedmom mestu, a Novi Pazar je osmi sa 13 bodova.

U zoni ispadanja, od devetog do 12. mesta, plasirani su Kolubara sa 13, Vranje 1957 sa 11, Inđija sa devet i Topličanin (-1) sa jednim bodom.

Novi Pazar će u sledećem kolu biti domaćin beogradskom Sinđeliću, Zlatar će dočekati ekipu Priboja, dok će u derbiju u Zubinom Potoku snage odmeriti Mokra Gora i Proleter.

M. Minić

Podeli