Categories: Vesti

Sjenica bez podrške opozicije usvojila budžet

Odbornici većine Skupštine opštine  u Sjenici usvojili su budžet  za 2015.godinu, koji iznosi 772 miliona dinara, što je za 90 miliona manje u odnosu na prošlu godinu.

Dva odbornika napustila su zasedanje dovodeći u pitanje identitet jednog od odbornika vladajuće koalicije.  Zbog nezadovoljstva budžetom, odbornici SDP-a nisu prisustvovali sednici

Budžetom opštine Sjenice je  planirano  da se 113 miliona dinara izdvoji za uređenje i izgradnju ulica, oko 65 miliona za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, dok će se za izgradnju i održavanje javne rasvete utrošiti 19 miliona dinara.

Predsednik Sjenice Hazbo Mujović kaže da je budžet usvojen sa 20 glasa odbornika. Mujović je dodao da je budžet sačinjen u skladu  sa  propisima Republike Srbije.

Odlukom skupštinske većine Utvrđena je cena taksi prevoza. Imenovani su novi članovi nadzornih odbora javnih preduzeća u Sjenici, kao I pojedini direktori preduzeća.

Sednici nisu prisustvovali odbornici opozicije. Predsednik opštinskog odbora SDP-a Muriz Turković kaže su odbornici te partije ocenili da budžet ne reflektuje interese građana I da zbog toga nisu prisustvovali sednici.

Iako se odlučivalo o najbitnijem pitanju za građane opštine Sjenica, koje se odnosi na trošenje budžetskih sredstava, presedavajući ovog lokalnog parlamenta Mustafa Baltić doveo je u pitanje snimanje sednice Skupštine. Kada je kamerman Regionalne televizije Safet Ademović snimao odbornike koji napuštaju sednicu Baltić je zatražio da ugasimo kamere, dok su odbornici većine u Sjenici našem kamermanu upućivali pretnje.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

9 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

16 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

16 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

16 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

16 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

16 hours ago