Vesti

Sjenica bez podrške opozicije usvojila budžet

Odbornici većine Skupštine opštine  u Sjenici usvojili su budžet  za 2015.godinu, koji iznosi 772 miliona dinara, što je za 90 miliona manje u odnosu na prošlu godinu.

Dva odbornika napustila su zasedanje dovodeći u pitanje identitet jednog od odbornika vladajuće koalicije.  Zbog nezadovoljstva budžetom, odbornici SDP-a nisu prisustvovali sednici

Budžetom opštine Sjenice je  planirano  da se 113 miliona dinara izdvoji za uređenje i izgradnju ulica, oko 65 miliona za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, dok će se za izgradnju i održavanje javne rasvete utrošiti 19 miliona dinara.

Predsednik Sjenice Hazbo Mujović kaže da je budžet usvojen sa 20 glasa odbornika. Mujović je dodao da je budžet sačinjen u skladu  sa  propisima Republike Srbije.

Odlukom skupštinske većine Utvrđena je cena taksi prevoza. Imenovani su novi članovi nadzornih odbora javnih preduzeća u Sjenici, kao I pojedini direktori preduzeća.

Sednici nisu prisustvovali odbornici opozicije. Predsednik opštinskog odbora SDP-a Muriz Turković kaže su odbornici te partije ocenili da budžet ne reflektuje interese građana I da zbog toga nisu prisustvovali sednici.

Iako se odlučivalo o najbitnijem pitanju za građane opštine Sjenica, koje se odnosi na trošenje budžetskih sredstava, presedavajući ovog lokalnog parlamenta Mustafa Baltić doveo je u pitanje snimanje sednice Skupštine. Kada je kamerman Regionalne televizije Safet Ademović snimao odbornike koji napuštaju sednicu Baltić je zatražio da ugasimo kamere, dok su odbornici većine u Sjenici našem kamermanu upućivali pretnje.

Podeli