Categories: Društvo

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar   svečano je otvoren  danas u  Novom Pazaru. Na otvaranju je rečeno   da je ta ustanova od velikog  značaja za  grad ali I ceo ovaj kraj I naglašeno da će se u narednom periodu  realozovati  još nekoliko projekta koji će biti od izuzetne koristi kako  za Novi Pazar, tako I za čitav region.

Otvaranju  Gereontolškog  centra  prisustovali su potpredsdnik Vlade I  ministar Rasim Ljajić, ministar rada Aleksandar Vulin, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović. Gerontološki centar otvoren je u prisustvu velikog broja građana.

Ugovor o izgradnji I opremanju Doma za stara lica u Novom Pazaru, odnosno Gerontološkog centra potpisao je  tadašnji ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Prilikom otvaranja Gerontolokog centra potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić rekao je da je ta ustanova od izuzetnog znacaja  i da se tu neće stati već da će se realizovti još mnogi projekti važni za Novi Pazar i ovaj kraj.

Sredstvima koje je obezbedila Vlada Republike Srbije urađeno je parterno dvorište a asfaltirani su i pristupni putevi i ulica koja vodi do doma.

Otvaranju je prisustvovao I ministar rada Aleksandar Vulin koji je istakao da je zadatak Vlade da svi delovi Srbije budu podjednako razvijeni.

Gradska uprava grada Novog Pazara obezbedila je lokaciju i kompletnu infrastrukuru, a učestvovala je i u nabavci određene opreme.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović govoreći na današnjem otvaranju rekao  je da gradske vlasti čine sve da od Novog Pazara naprave lepo mesto za život, gradeći škole, puteve i realizujući brojne infratsrukturne projekte.

Ustanova ima 3.222 metara kvadratnih  u koju pored pratećih objekata kuhinje, trpezarije, biblioteke, ambulante, ima trideset soba u kojoj može naći smeštaj osamdeset lica.

Kapacitet doma je 80 mesta,od čega 25 za zavisne korisnike, 25 za poluzavisne i 30 mesta za nezavisne korisnike. Početkom novembra ustanova je počela sa prijemom korisnika i trenutno je u njoj smešteno deset  starih osoba.

Gerontološki centar u Novom Pazaru  jedan je od najlepših objekata ove vrste u zemlji i očekivanja su da će u veoma kratkom periodu popuniti kapacitete.

Enes Radetinac

Podeli

rtvnp

Recent Posts

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

4 mins ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

22 mins ago

U HOTELU „BOROVI“ ODRŽAN SAMIT: Američka podsekretarka Elizabet Alen sa mladima

Američka podsekretarka za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen izjavila je danas u hotelu…

16 hours ago

Međunarodni ekonomski samit u Beogradu šansa za jačanje saradnje i razvoj Turske, Bugarske i Srbije

Šesti Međunarodni Balkanski ekonomski forum održan je juče u Beogradu. Okupio je značaj broj turskih,…

16 hours ago

Ljajić: Godovska pećina može biti atrakcija

„Godovska pećina u Tutinu je zapuštena, a od nje se može napraviti prava turistička atrakcija…

17 hours ago

Prolećni kros u okviru Krosa RTS – Kroz Srbiju

Prolećni kros u okviru Krosa RTS - Kroz Srbiju na Atletskom stadionu u Novom Pazaru…

17 hours ago