Kultura

Veče poezije na engleskom jeziku

Kulturni centar Novi Pazar i Američki kutak organizuju veče poezije na engleskom jeziku koje će biti održano u Koncertnoj dvorani, 23. februara 2017. godine (četvrtak) sa početkom u 19.30h. Poeziju na engleskom jeziku će kazivati studenti Departmana za filološke nauke Državnog univerzitet, studijskog smera:  Engleski jezik i književnost. Ulaz je slobodan.

“Na ovoj večeri ćemo imati nekoliko važnih govornika. Pre svega sa nama će biti predstavnik Ambasade SAD – a u Srbij, potom predstavnica Kulturnog centra Novi Pazar Amra Hodžić Jejna, urednica izložbenog i tribinskog  programa, sledeća dva govornika nam dolaze sa Državnog univerziteta, to je Sabina Zejnelagić profesorka na DUNP i autorka zbirke poezije ’’Like ourselves’’, kao i Recenzent zbirke poezije ’’Like ourselves’’ prof. dr Lidija Orčić”, Urednica dramskog i fimskg programa Elma Šabanović.

Veče poezije je prilika da se čuju pesme napisane na engleskom jeziku i da se u njima uživa, ali i da se povežu različite kulture kroz različita gledišta i mišljenja o tome na koje specifične načine poezija povezuje ljude, bez obzira na geografski prostor.

A. Ademović

Podeli