Usvojeni predlozi Programa u oblasti sporta i poljoprivrede

Opštinsko veće Priboja na današnjoj sednici usvojilo je Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi Priboj i Pravilnike o korišćenju reprezentacije i službenih vozila. Veće je jednoglasno utvrdilo i četiri predloga Pravilnika i Odluka iz oblasti sporta i poljoprivrede, koji će se naći na Dnevnom redu Skupštini opštine na sednici koja je planirana za 27. februar.

Nakon što je Pravilnik o programima u sportu i kategorizaciji sportskih organizacija dorađen i usklađen sa odredbama novog Zakona o sportu, Opštinsko veće je usvojilo predloge ovih Pravilnika uputivši ih na usvajanje u skupštinskoj proceduri.

Predlog Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja opštine Priboj, ove godine biće po predlogu Veća podržan sa 10 miliona dinara direktnih sredstava. Prema rečima predsednika opštine Lazara Rvovića, očekuje se da će opština u ruralni razvoj indirektno finansirati još 10-ak miliona dinara i to kroz programe izgradnje mreže seoskih puteva i infrastrukture.

Pravilnik o organizaciji sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi Priboj, usklađen je sa novim Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave po kriterijumima sistematizovanih 56 radnih mesta a za 63 izvršioca. Po prvi put ovim Zakonom omogućeno je i formiranje Kabineta predsednicima opština u Srbiji, što je u Priboju ovim Pravilnikom normatizovano na 3 pomoćnika predsednika opštine, šefa kabineta i vozača.

Veće je usvojilo i Pravilnik o korišćenju sredstava reprezentacije i Pravilnik o korišćenju službenih vozila, kojima su detaljno uređeni kriterijumi i uslovi iz ovih oblasti. Opštinsko veće je na kraju današnjeg zasedanja usvojilo i Lokalni akcioni plan za mlade opštine Priboj u periodu od 2017. do 2020 godine.

Goran Reković

Podeli