Categories: DruštvoVesti

Ekonomsko osnaživanje žena

U Regionalnoj razvojnoj agenciji Sandžaka SEDA održano je prvo karijerno savetovanje za žene. Ovaj sastanak realizuje se u sklopu projekta “Inkluzivna podrška održivoj zajednici”.  Ovo je projekat koji grad Novi Pazar sprovodi uz podršku GIZA. Partneri na projektu su MHD „Merhamet Sandžak i Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA.

Ekonomsko osnaživanje žena u Novom Pazaru jedno je od bitnih stavki nacionalne strategije za zapošaljavnje kao i strategije održivog razvoja grada Novog Pazara.  Upravo je i projekat „Inkluzivna podrška održivoj zajednici“ namenjen svim ženama koje žele da unaprede svoju karijeru, istakla je rukovodilac sektora za obrazvoanje mladih i inovacija u SEDI Amela Lukač Zoranić.

„Danas krećemo sa modulima, odnosno realizacijom karijernog savetovanja za žene. Ovo je jedna izvanredna prilika kojom želimo da  upravo žene u Novom Pazaru budu prepoznatljive na tržištu rada, da unaprede svoje veštine, svoja znanja i da dobiju bolje mogućnosti za bolju budućnost“,  rekla je za RTV Novi Pazar Lukač Zoranić.

Ovaj projekat nije namenjen za žene koje su već preduzetnice i imaju razvijen posao već, prema rečima Lukač Zoranić, za sve one žene koje žele da tek pokrenu neki posao, a ovakva predavanja će im olakšati da se opredele za najbolje.

„Sa nama su danas gospođe koje žele da saznaju nešto više, prvenstveno o sebi, o svojoj karijeri. Da preispitaju svoje karijerne ciljeve. Da rade na unapređenju znanja i veština. Da donesu odluku koja je to karijera čime bi one želele da se bave u budućnosti. Odnosno, da li žele da unaprede veštine koje već oposeduju ili da potpuno krenu iz početka i okrenu se nekom novom poslovanju“, kazala je Lukač Zoranić.

Projekat „Inkluzivna podrška održivoj zajednici „ sprovodi grad Novi Pazar uz podršku GIZA a partneri na projektu su MHD „Merhamet Sandžak i Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA.

 

Alma Ademović

 

 

 

Podeli

Alma Ademovic

Recent Posts

Ćatović ubo rekord i normu za SP

Atletičar Novog Pazara Aldin Ćatović pobedio na Memorijalu Vere Nikolić vremenom karijere na 1.500 metara…

5 hours ago

Novopazarka Amina Nurović najbolji student medicine

Novi Pazar dobio je još jednog dobrog lekara Aminu Nurović. Njen prosek tokom školovanja bio…

11 hours ago

SDP predala listu Opštinskoj izbornoj komisiji u Tutinu

Članovi izbornog štaba Sandžačke demokratske partije u Tutinu predali su danas Opštinskoj izbornoj komisiji u…

11 hours ago

BNV: Svečani prijem za direktore obrazovno-odgojnih ustanova u Sandžaku

U prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća, u okviru obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave,…

11 hours ago

Proglašeno sedam izbornih lista u Sjenici

Opštinska izborna komisija u Sjenici proglasila je do sada sedam izbornih lista. Poslednje dve proglašene…

12 hours ago

Težak žreb za Hamada u Rimu: Na startu Popirin, u istom delu žreba Davidovič Fokina i Medvedev

Ukoliko dobije Alekseja Popirina na startu mastersa u Rimu, Hamad Međedović će u drugom kolu…

12 hours ago