Categories: DruštvoVesti

Otvoren vrtić u Tutinu

Otvoren je novi vrtić u Tutinu. Time se ukidaju liste čekanje dece za mesto u vrtićima u toj sandžačkoj opštini. Vrtić, koji nosi naziv Sunce u Tutinu otvorili je ministarska prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Slavica Đukić Dejanović .

 

Presecanjem vrpce otvoren je novi vrtić u Tutinu. U prisustvu predstavnika lokalne samouprave te sandžačke opštine, ministarska prosvete, nauke I tehnološkog razvoja dr Slavica Đukić Dejnaović obišla je prostorije vrtića I obratila se okupljenim roditeljima na otvaranju ovog objekta.  Tutin će prema njenim rečima vrlo brzo dobiti prliku da aplicira za sredstva u cilju izgradnje nove osnovne škole.

„Draga deco, želim vama da se obratim i ovaj naziv nije slučajno „Sunce“. Sunce je izvor života a deca su izvor budućnosti i suštinski spajamo danas dve pojave. To što su deca srećna i zadovoljne su njihove porodice znači da će na ovom prostu biti novih ulaganja. Deca će raditi po drugačijem modelu od onoga kako je rađeno do sada, sticaće znanja kroz komunikacuju i igru jer oni su budućnost Tutina i čitave Srbije“, kazala je ministarka Đukić Dejanović.

Tutin je deo velikog projekta, koji realuzuje država sa ciljem da se unaprede prostroni kapaciteti vrtića I škola u Srbiji.

„Ovo je deo velikog projekta, koji je vredan 48 miliona eura, a tutin je jedna od 22 loakne samouprave obuhvaćene ovim projektom.  Čini mi se da je ovo parametar na koji način želimo da do 2027. godine, kada ćemo imati EXPO u Srbiji, pokažemo kojim putem ide Srbija. Investicija u bolnice, škole i vrtiće nam je važna ali nam je još važnije poštovanje različitosti,  o čemu su moji prijatelji iz Tutina i Novog Pazara  uvek mnogo vodili računa“, poručila je ministarka.

“ Ovim objektom našoj deci i biće  obezbeđeni izvanredni uslovi za rad a na raspolaganju će biti peti objekat. Ovaj vrtić prihvata 100 do 150 dece, čime eliminišemo liste čekaja u Tutinu“, kazao je predsednik Opštine Tutin, zahvalivši u ime svih roditelja i dece Ministarstvu prosvete i Vladi Srbije.

Gegić je izrazio nadu da je izgradnja vrtića najava za nova ulaganja , koja će značiti u procesu u razvoja sistema obrazovanja, jer je, kako je rekao  Tutinu potrebna izgradnja još jednog objekta osnovne škole

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Jošanica za opstanak, Borac 1926 za Prvu ligu (subota, 16.30)

Domaćin će biti bez požutelih golmana Vladana Simića i veziste Šerifa Mulića, dok je neizvestan…

16 hours ago

Novi Pazar domaćin Međunarodne naučno-stručne konferencije ”Urbanizam i održivi razvoj”

Novi Pazar domačin je 20. Međunarodne naučno stručne  konferencije ''Urbanizam i održivi razvoj''. Od danas…

18 hours ago

Proglašena epidemija morbila u Novom Pazaru

Zavod za javno zdravlje proglasio je epidemiju morbila u Novom Pazaru. Školama i vrtićima su…

19 hours ago

TO Novi Pazar na Sajmu turizma u Lukavcu

Turistička organizacija Novi Pazar učestvuje na Sajmu turizma "List" u Lukavcu. Tokom tri dana trajanja…

19 hours ago

Povoljnosti za penzionere: Filijale PIO Fonda i “M medical clinic” potpisali sporazum o saradnji

Specijalna bolnica za interne bolesti sa hiperbaričnom medicinom „M medical clinic“ potpisala je danas sa…

19 hours ago

Isključena iz saobraćaja zbog dva promila alkohola

Policija u Novom Pazaru isključila je iz saobraćaja ženu staru 28 godina koja je vozila…

19 hours ago