Categories: DruštvoVesti

Ozvaničen početak korićenja reka Jošanice, Trnavice i Raške

Ozvaničen je početak radova na uređenju rečnih tokova, odnosno korićenju rerka Jošanice, Trnavice i Raške. Početku radova prisustvovali su predstavnici Javnog preduzeća „Srbijavode“, Svetske banke, konzorcijuma angažovanog na izvođenju radova, a u pratnji domaćina, delegacije Novog Pazara predvođene gradonačelnikom Nihatom Biševcem, javlja Radio televizija Novi Pazar.

Projekat podrazumeva izgradnju korita reka Raške, Jošanice i Trnavice u dužini oko 7.200 metara a vrednost radova iznosiće 25 miliona evra. Najpre će raditi na izgradnji korita reke Jošanice u dužini od 1013 metara, od Sportskog centra “Šutenovac” nizvodno do ušća u Trnavicu. Rok za završetak korićenja reke Jošanice je avgust 2024. godine.

Gradonačelnik Nihat Biševac rekao je nakon zvaničnog početka radova kako je ovo jedan od najvrednijih, a za stanovništvo čije su kuće u naseljima u blizini rečnih tokova jedan od najvažnijih projekata.

Radove na korićenju reka izvodiće tročlani konzorcijum koji čine “Milenijum tim”, “Jadran” i “HSV”. Ukupna vrednost definisana ugovorom je blizu 25 miliona evra, 13,8 miliona evra za korićenje Raške, 7,8 miliona evra za uređenje obale Trnavice, a 3,3 miliona evra za radove na korićenju Jošanice.

Podeli

N N

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

3 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

4 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

8 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

8 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

9 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

11 hours ago