Categories: DruštvoVesti

NSZ Novi Pazar: Angažovano 1.750 mladih u okviru programa “Moja prva plata”

Blizu 1.750 mladih do 30 godina biće radno angažovano u okviru programa “Moja prva plata”. Angažman mladima u okviru ovog programa ponudilo je oko 1.200 poslodavaca iz Novog Pazara i Tutina. U februaru bi trebalo da budu raspisani i javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje, a za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja za ovu godinu.

Okončana je i faza potpisivanja ugovora, pa će od ukupnog broja učesnika programa “Moja prva plata”, oko 1.400 mladih biti angažovano kod poslodavaca u Novom Pazaru, a njih oko 350 u Tutinu.

„Njih oko 80% angažovanih je sa srednjim obrazovanjem a 20% je sa visokim obrazovanjem. Za vreme trajanja programa oni će dobijati mesećnu naknadu od 28.000  i 34.000 dinara sa visokim obrazovanjem. Skoro da nema poslodavca u Novom Pazaru i Tutinu koji nije došao do nas i do kojeg mi nismo došli posredstvom ovog ali i drugih naših programa“, izjavio je direktor Filijale NSZ Novi Pazar, Fahrudin Đekić.

On je naveo i da je u minuloj godini realizovano sve iz plana mera aktivne politike zapošljavanja, te da su postignuti zavidni poslovni rezultati u Filijali NSZ u Novom Pazaru. Pozvao je zainteresovane da u narednom periodu prate sve aktivnosti, jer se očekuje raspisivanje javnih poziva iz programa mera aktivne politike zapošljavanja za ovu godinu.

Podeli

N N

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

10 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

11 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

15 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

15 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

16 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

18 hours ago