Odmori i putovanja – Gde je najbolje otputovati?

Naredni meseci donose dosta neradnih dana i praznika, pa i pitanje gde otputovati. U ponudi je mnogo destinacija od onih širom Srbije i evropskih gradova do Antalijske regije, Grčke i Egipta.

Pred nama su brojni neradni dani u februaru, martu pa u maju. Koliko novopazarci vole da putuju ali i koje su to popularne destinacije kazala nam je vlasnica Turističke agencije ZNAK Nereska Biberović.

„Vole da putuju, sve više i više preko cele godine. Ranije, pre nekoliko godina, to je bilo baš i nezamislivo toliko putovati. Sada preko cele godine ima putnika koji žele da upoznaju nove destinacije, i mislim da je ta kultura putovanja veoma dobra što se tiče samog Novog Pazara i šire naravno. Ako gledamo kao turističke posete evropskih gradova to su uglavnom Beč, Budimpešta, Prag, Milano, Rim, kompletna Italija, Ohrid, Bosna, sada je bio aktuelan i Zagreb i Ljubljana, svuda se putuje“, kazala je Biberović.

Kada je u pitanju letovanje postavljaju se uvek ista pitanja, „Gde ćeš na letovanje? Kada je pravo vreme rezervisati aranžman i koje su to najbolje destinacije? Mnogi su već počeli sa rezervacijama dok se neki još razmišljaju. Ovo su neki od gradova koje možete posetiti.

„Sarimsakli, koji je uvek aktuelan i najpovoljniji i najaktuelniji. Novopazarci ga vole i nekako je on najjeftinija destinacija ako gledamo i kroz novčana sredstva kojima raspolažu. Naravno tu je i Antalijska regija, gde su Alanja, Kemer, Side, Belek, gde su vrlo popularne cene, odnosno da su popusti uračunati u ranom bukingu. Tada je najbolje uraditi rezervacije i iskoristiti te ne tako male popuste koji se kreću od 20, 30 pa čak i 40% u odnosu na sezonu koja predstoji.

Koju od destinacija će te odabrati, kako za predstojeće praznike tako i za letovanje na raspolaganju su vam turističke agencije koje će vam u svemu pomoći. Da li će te se odlučiti za neki od evropskih gradova ili Antalijski deo, Grčku ili Egipat odlučite sami.

Alma Ademović

 

 

Podeli

Alma Ademovic

Recent Posts

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

2 mins ago

U HOTELU „BOROVI“ ODRŽAN SAMIT: Američka podsekretarka Elizabet Alen sa mladima

Američka podsekretarka za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen izjavila je danas u hotelu…

16 hours ago

Međunarodni ekonomski samit u Beogradu šansa za jačanje saradnje i razvoj Turske, Bugarske i Srbije

Šesti Međunarodni Balkanski ekonomski forum održan je juče u Beogradu. Okupio je značaj broj turskih,…

16 hours ago

Ljajić: Godovska pećina može biti atrakcija

„Godovska pećina u Tutinu je zapuštena, a od nje se može napraviti prava turistička atrakcija…

17 hours ago

Prolećni kros u okviru Krosa RTS – Kroz Srbiju

Prolećni kros u okviru Krosa RTS - Kroz Srbiju na Atletskom stadionu u Novom Pazaru…

17 hours ago

Birački spisak za predstojeće izbore zaključuje se u ponoć

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije informiše sve građanke i građane koji imaju…

18 hours ago