Categories: Sport

Međedović: Vaša energija stigla kad je najbitnije

Osvajač ATP Next Gen finala u Džedi, novopazarski teniser Hamad Međedović rekao je da nakon tog velikog uspeha želi od srca da zahvali svima koji su ga na bilo koji način podržavali i bodrili.

“Dragi prijatelji, iako većina vas nije mogla biti na tribinama, ona topla ljudska briga i podrška dođe do svakoga – i to kada je najpotrebnije. Ta energija koja dolazi, pomaže i na terenu. Tamo nije dovoljna samo fizička spremnost već je neophodna i ona unutrašnja, a za kojom svako od nas traga. Vaša energija stigla je do mene u najbitnijem trenutku”, naveo je Međedović u pisanoj izjavi Radio televiziji Novi Pazar.

On je priznao da je uvek rizik pobrojati sve ljude i institucije koji su mu od početka bili podrška, pomoć i oslonac i koji su mu dali neprocenjive sportske i možda još važnije – ljudske savete.

“Želim posebnu zahvalnost uputiti mojim roditeljima, sestrama i bratu Ecu, kao i mnogobrojnoj široj porodici. Neizmernu zahvalanost i poštovanje upućujem mom prvom treneru Edisu (Fetiću), velikom čoveku i treneru Boći (Bogdanu Obradoviću), mojem teniskom uzoru Novaku Đokoviću. On je veći čovek nego teniser. Prvi je reket sveta, a možete zamisliti kakva je tek ljudska gromada. Tu je moj sadašnji tim s kojim radim na čelu sa Viktorom (Troickim). Zahvalnost upućejem Teniskom savezu Srbije, Ministarstvu sporta Srbije, gradskoj upravi Novog Pazara, kao i svim institucijama, privrednicima i dobrim ljudima, koji su bili tu kada je bilo potrebno”.

Hamad deli radost sa sugrađanima u Novom Pazaru

Dvadesetogodišnji Dejvis kup reprezentativac Srbije ocenio je da je svaki sportski uspeh, pa i njegov, utemeljen na upornim, iscrpljujućim treninzima i ličnom odricanju.

“Neizbežan je i talenat ili Božji dar, kako ga osećam. Neophodna je i sportska sreća, koja je ovaj put bila na mojoj strani. Svoju radost, sreću i uspeh posebno delim sa sugrađanima u Novom Pazaru, gde je moja duša i odakle sam. Tu i sada osećam najveću podršku, ali i u širokom krugu prijatelja, komšija i divnih ljudi koji su me prihvatili u Beogradu. Uspesi i radosti traju kratko, tako da su odmah po povratku u Srbiju isplanirane nove pripreme i treninzi. Iz tog razloga nisam u prilici odgovoriti mnogobrojnim pozivima i željenim proslavama. Hvala svima i nadam se da ću čim pre biti u prilici da podelim svoju radost sa dragim ljudima i sugrađanima, kako u Beogradu, tako i u svom rodnom Novom Pazaru. Volim vas”, rekao je Međedović.

Hamad Međedović je sa svih pet pobeda osvojio Next Gen turnir najboljih mladih tenisera u Džedi, u Saudijskoj Arabiji.

Novopazarac trenutno zauzima 113. poziciju na ATP listi.

M. Minić

 

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Ćatović ubo rekord i normu za SP

Atletičar Novog Pazara Aldin Ćatović pobedio na Memorijalu Vere Nikolić vremenom karijere na 1.500 metara…

9 hours ago

Novopazarka Amina Nurović najbolji student medicine

Novi Pazar dobio je još jednog dobrog lekara Aminu Nurović. Njen prosek tokom školovanja bio…

15 hours ago

SDP predala listu Opštinskoj izbornoj komisiji u Tutinu

Članovi izbornog štaba Sandžačke demokratske partije u Tutinu predali su danas Opštinskoj izbornoj komisiji u…

15 hours ago

BNV: Svečani prijem za direktore obrazovno-odgojnih ustanova u Sandžaku

U prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća, u okviru obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave,…

15 hours ago

Proglašeno sedam izbornih lista u Sjenici

Opštinska izborna komisija u Sjenici proglasila je do sada sedam izbornih lista. Poslednje dve proglašene…

16 hours ago

Težak žreb za Hamada u Rimu: Na startu Popirin, u istom delu žreba Davidovič Fokina i Medvedev

Ukoliko dobije Alekseja Popirina na startu mastersa u Rimu, Hamad Međedović će u drugom kolu…

16 hours ago