Categories: DruštvoVesti

Radiološki simpozijum u Novom Pazaru

U organizaciji Srpskog lekarskog društva, Lekarske komore Srbije i Opšte bolnice Novi Pazar 25.novembra, u subotu u hotelu ”S” biće održan Treći radiološki simpozijum. S obzirom da je brza i tačna dijagnoza pola izlečenja, tema će biti ”Urgentna stanja kroz prizmu radiologa.

Predavači će biti eminentni stručnjaci iz ove oblasti, a poziv je otvoren za sve zainteresovane radiologe. Simpozijum počinje od 11 i traje do 16 časova, a prijava učesnika je istog dana, u subotu od 10 do 11 sati.

”Mi ćemo biti u subotu domaćini najboljim radiolozima iz Srbije. Oni će održati predavanje o urgentnim stanjima kroz prizmu radiologa. To je važna tema, jer je brza i tačna dijagnoza pola izlečenja. To će biti prilika da se družimo i razmenimo bogata iskustva. Inače, ovakvi kongresi su važni za manje sredine, iako Novi Pazar više nije među takvima. U oblasti dijagnostike mi sada prednjačimo, posebno izgradnjom novog bolničkog kompleksa i nabavkom novih dijagnostičkih aparata”, izjavio je načelnik radiološkog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru prim. dr Jusuf Nuković.

Istakao je da očekuje dobar odziv radiologa iz Novog Pazara ali i šire regije, te naglasio da je simpozijum besplatan za lekare učesnike i da donosi šest bodova, što je jedan od uslova za produžetak licence.

 

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Efikasna saradnja sa Republičkim geodetskim zavodom od izuzetnog značaja

Direktor Republičkog geodetskog zavoda, Borko Drašković, sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara, Nihatom Biševcem. Razgovarali…

15 mins ago

Prekinuto zasedanje, nastavak nakon pauze

Šef odborničke grupe "Evropski Novi Pazar Rasim Ljajić" Fahrudin Đekić kazao je za Rtv Novi…

46 mins ago

Danas zaseda Skupština grada

Zaseda lokalni parlament Novog Pazara, u toku je treće redovno zasedanje. Pred odbornicima su predlozi…

2 hours ago

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

13 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

14 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

18 hours ago