Categories: DruštvoVesti

Stara hidrocentrala u vlasništvu grada

Gradonačelnik Nihat Biševac i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su ugovor kojim stara hidrocentrala u centru Novog Pazara, bez naknade prelazi u vlasništvo grada. U budućnosti, na ovom mestu će se, uz restauraciju i očuvanje autentičnosti zdanja, razviti Turistički info centar.
„Objekat je do sada bio u vlasništvu Republike Srbije, a o danas u vlasništvu je građana Novog Pazara. Znajući da objekat spada u nepokretna dobra od izuzetnog značaja u Republici Republici, potpisivanje ugovora ima još veći značaj“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.
„Objekat se uklapa u ambijentalnu celinu Stare čaršije i tvrđave, od pre nekoliko meseci u vlasništvu grada je Bezistan tako da danas zaokružujemo važnu celinu. Potpisivanje i ovog ugovora plod je dobre saradnje sa Vladom Srbije, sa predsednikom Srbije i Direkcijom za imovinu, čijim predstavnicima zahvaljujem na brzoj realizaciji jedne, za ovaj grad, sjajne ideje“, poručio je gradonačelnik Biševac.
Stara hidrocentrala nije u funkciji od 1975. godine a reč je o objektu u srcu grada, izgrađenom davne 1931. godine.
„Zbog istorijske važnosti objekta ovaj potez je potpuno logičan a posebno želim da zahvalim gradonačelniku i njegovom timu koji se trude da na sve načine, koliko god mogu, doprinesu razvoju Novog Pazara. Vlada takve inicijative podržava, potpisivanje ovakvog ugovora nije prvo, a nije ni poslednje jer biće još značajnih ugovora i o tome sm odanas dosta pričali“, zaključio je Vorkapić.
Direktor Turističke organizacije Novi Pazar Dejan Belojica kazao je da izuzetno značajan dan za Novopazarce i sve goste našeg grada predstavlja prvi korak u realizaciji ideje o formiranju info centra.
„Velelepan objekat, jedan od simbola grada služiće prvestveno u turističke svrhe, kao mesto gde će turisti dobijati sve značajne informacije, i odakle će, do različitih lokaliteta kretati organizovane turističke grupe. Istovremeno, multifunkcionalan prostor biće na raspolaganju za organizovanje različitih kulturnih dešavanja i svih onih lepih okupljanja koja fale građanima a imaju za cilj da promovišu grad i njegove posebnosti“, rekao je direktor TO, Dejan Belojica.
https://youtu.be/Y0WmOPXcA2s
Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

4 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

6 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

9 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

10 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

11 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

12 hours ago