Categories: DruštvoVesti

Pojačano prisustvo policije u školama

Novu školsku godinu obeležava pojačano prisustvo policije u školama. Zbog bezbednosti đaka i zaposlenih, policijski službenici će biti prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene, u svim školama u Srbiji.

Prvog dana nove školske godine načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljajić sa saradnicima i načelnica Školske uprave Mirsada Tripković obišli su Gimnaziju i osnovne škole u Muru i Deževi.

Predstavnica Policijske uprave Novi Pazar, zadužena za praćenje stanja bezbednosti u školama Sanja Milošević izjavila je da su policajci angažovani na obezbeđivanju četrdesejedne škole u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu. Naglasila je nakon sastanka u Gimnaziji da je Policijska uprava uradila detaljne analize stanja bezbednosti, te da je na osnovu njih odredila smernice koje treba preduzeti u narednom periodu.

“Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, a kontrolisaće i regulisaće i bezbednost saobraćaja”, izjavila je Milošević.

Naglasila je da će u skladu sa potpisanim Protokolom o saradnji, polovinom ovog meseca početi realizacija projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Protokol su potpisali predstavnici Ministarstva prosvete, MUP-a i OEBS-a u Srbiji.

Cilj projekta je podizanje svesti o posledicama i štetnosti nasilnog ponašanja, ali i učenje najmlađih kako da budu bezbedni u različitim situacijama. Projekat će biti realizovan kroz informativno-edukativne radionice u svim školama u Srbiji.

Direktora Gimnazije Dženana Raždaginjac istakla je na sastanku da tokom prošle godine u toj školi nije prijavljen ni jedan slučaj fizičkog nasilja. Izrazila je nadu da će takva praksa biti nastavljena i ubuduće, naglašavajući da je i dosadašnja saradnja sa Policijskom upravom bila na zadovoljavajućem nivou. Najavila je intenzivnije preventivne mere i od strane prosvetnih radnika kako bi bezbednost dece bila dodatno unapređena.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

7 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

9 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

13 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

13 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

14 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

15 hours ago