Categories: DruštvoVesti

Grad će podržati Omera na putu ka Oksfordu

Mladi Omer Mihović prvi je Novopazarac koji ima prliku da studira na Oksfordu. Na korak je do ostvarenja sna a rezultati koje je ostvario na testitanju, još jedna su u nizu potvrda su da je pred njim svetla budućnost. O njegovim planovima i željama, o izboru koji pravi i putu kojim bi ovaj mladi čovek voleo da ide, razgovarao je gradonačelnik Nihat Biševac. Sasvim očekivano i u skladu sa svim dosadašnjim naporima da ulaže u pametne, originalne i perspektivne pojedince, Grad će Omeru pružiti finansijsku podršku.

„Možemo svi u Novom Pazaru i regionu biti ponosni na našeg Omera, njegove sposobnosti i zalaganja da ostvari svoje snove. Budućnost našeg grada i naše zemlje su ljudi poput njega i Grad će, u skladu sa zakonskim kapacitetima podržati ovog divnog, mladog čoveka na njegovom putu ka uspehu. Njegov odlazak na Oksford je otvaranje nove stranice za našu omladinu i istorijski momenat zsjednice. Njegov dosadašnji uspeh dokaz je da, kada nešto silno želite i u stremljenjima ulažete sebe bezrezervno, ništa nije nedostižno“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac. Gradonačelnik je izrazio uverenje da će Novopazarci, u skladu sa svojim mogućnostima, podržati Omera Mihovića i pozvao ih da finansijski učestvuju u ostvarenju životnog cilja ovog sjajnog momka.

Omer, kome je samo za prvu godinu studija potrebno oko 70.000 evra, koji je u prliku da se dalje usavršava uložio pune dve godine, je optimista. Rok da obezbedi sredstva je do kraja jula a do tada, istini za volju, nije ostalo još mnogo vremena. Zato, neka priča o Omeru bude i poziv svima koji mogu, da našem drugaru pruže konkretnu finsnsijsku podršku.

Među poznatim ličnostima koje su studirale na ovom prestižnom univerzitetu bili su i Albert Ajnštajn, Toni Bler, Hju Grant i mnogi drugi koji su imali doprinos u raznim oblastima nauke, kulture i sporta. potrudimo se zajedno da prvi sa ovih prostora, naš Omer Mihović stane rame uz rame sa svetskim velikanima.

Podeli

Katarina Radovic

Recent Posts

Atletičari Novog Pazara nižu uspehe, pravi izazovi tek predstoje

Sezona u dvorani donela je mladim Pazarcima brojne rekorde i medalje sa domaćih i balkanskih…

4 hours ago

U nedelju, 19. maja preventivni pregledi: Merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena

U nedelju, 19. maja u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar u periodu od…

5 hours ago

Ugostiteljsko-turistička škola najbolja na konkursu ‘’Evropa i ja’’

Učenici novopazarske Ugostiteljsko-turističke škole osvojili su prvo mesto i novčanu nagradu od 600 evra za…

5 hours ago

Nejla Avdović druga na Državnom prvenstvu iz zdravstvene nege

Učenica srednje Medicinske škole "Dva heroja" Nejla Avdović  osvojila je drugo mesto na nedavnom državnom…

8 hours ago

Dom zdravlja: Povećan broj pacijenata

Promena vremena doprinela je da se poveća broj pacijenata, sa virusnim infekcijama, posebno onih sa…

8 hours ago

Redovno pranje zuba uslov za celokupno zdravlje

Povodom Nedelje zdravlja usta i zuba, koja se organizuje treće nedelje maja poslednjih 20 godina,…

8 hours ago