Categories: DruštvoVesti

Nezapamćena dženaza u Priboju, ukopan Ćelahmetović(FOTO)

Nezapamćena dženaza danas u Priboju gde je na groblju Bjeliš u toj Sandžačkoj opštini ukopan tragično stradali Ervin Ćelahmetović.

Nezapamćena dženaza u Priboju

Dženaza namaz klanjana je u Hasan aginoj džamiji u starom Priboju. Dženazi i ukopu prisustvovao je veliki broj građana Piboja, ali i iz čitavog Sandžaka, predstavnici Grada Novog Pazara, opštine Priboj, svih sandžačkih opština, političkih partija Sandžačke demokrarske partije, Stranke demokratske akcije , Stranke pravde i pomirenja, Bošnjačko srpskog saveza, te brojni sandžački glavni imami, prenosi RTV Novi Pazar.

Glavni imam u Priboju Harun Eminagić kazao je da su dženazi danas prisustvovali i Bošnjaci i Srbi.

On je naglasio da zločin koji se desio nema nacionalne ili verske konotacije.  U ime porodice poručio je da neće biti odmazde i da među građanima Priboja nema mesta strahu.

Dženazu namaz predvodio je predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija Mevlud Dudić. On je najoštrije osudio ubistvo mladog Ćelahmetovića i izrazio oćelivanje da će nadležni adekvatno reagovati u ovom ali i pređašnjim slučajevima, te odgovoriti na zahteve građana Priboja.

Podsetimo, na teritoriji opštine Priboj danas je Dan žalosti zbog tragično nastradalog Ervina Ćelahmetovića. Policija i dalje traga za dvadesetosmogodišnjim policajcem koji se sumnjiiči da je van dužnosti u pribojskom kafiću zadao više udaraca tridesetpetogodišnjem Ćelahmetoviću koji je od zadobijenih povreda podlegao u priboojksoj bolnici.

Privedene su tri osobe zbog sumnje da su policajcu pomogle da pobegne. Ubistvo u Priboju izazvalo je brojne reakcije bošnjačkih političkih aktera, ali i čitave zajednice.

 

Senada Kalić

 

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

7 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

14 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

14 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

14 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

14 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

14 hours ago