Categories: DruštvoVesti

Završni projekat promocije vakcinacije protiv kovida 19

Završni projekat “Podrška promociji vakcinacije protiv kovida 19 u Srbiji” prezentovan je u Beogradu protekle sedmice. Inače, protekla nedelja bila je u znaku obeležavanja “Svetske nedelje imunizacije”. Tim povodom  je  na završnom događaju “Održivost kroz unapređeni model komunikacije koji uključuje i zajednicu”, svoj rad pred predstavnicima Svetske zdravstvene organizacije prezentovao i direktor novopazarskog  Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić.

“Pokrovitelj ove završne manifestacije bila je Svetska zdravstvena organizacija i ja sam od njenih predstavnika, kao jedini Zavod za javno zdravlje, bio pozvan da budem  gost i učesnik i veoma mi je drago zbog toga, jer sam imao priliku da prezentujem svoj rad vezan za postignuća našeg zavoda za protekli period”, kazao je direktor novopazarskog  Zavoda za javno zdravlje, dr Šefadil Spahić.

“U prvom delu prezentacije upoznao sam prisutne sa bolestima koje najviše opterećuju naš kraj i naše podneblje, dok sam u drugom delu izneo činjenice o samom procesu dijagnostike obolelih od kovida 19, te o broju urađenih testova. U trećem delu sesije govorio sam o broju datih vakcina u 2021.godini, o vrsti vakcina, broju obolelih i hospitalozivanih,” objasnio je direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić. Pomenuo je je i završnu četvrtu sesiju u kojoj je prezentovao načine rešavanja problema za vreme pandemije korona virusa kojih je bilo dosta i na kraju zaključak je bio da su sve vrste vakcine štitile pacijente.

O projektu “Podrška promociji vakcinacije protiv kovida 19 u Srbiji i završnom događaju “Održivost kroz unapređeni model komunikacije koji uključuje zajednicu”, a u okviru “Međunarodne nedelje vakcinacije”, postignutim rezultatima, direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, dr Šefadil Spahić, govoriće u petak,5.maja u okviru emisije DNK na program Radio televizije Novi Pazar  od 21:30.

Biljana Veljović

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

7 mins ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago