Categories: DruštvoVesti

U Novom Pazaru održan seminar za nastavnike matematike

U Novom Pazaru, u Regionalnom centru za usavršavanje i ove godine odražan je seminar za nastavnike matematike iz svih osnovnih škola. Centar za stručno usavršavanje iz Novog Pazara i stručno udruženje Matematiskop iz Beograda, organizatori su ovog seminara. On je izveden po planu koji je odavno definisao Nacionalni savet prosvete Srbije u saradnji sa Centrom za unapređenje obrazovanja.

Od stručnih predavača, matematičara iz Udruženja Matematiskop iz Beograda, nastavnici matematike mogli su da usavrše svoje znanje. Nučeno već odmah mogu da primene u izvođenju nastave. Jedan od predavača, stručnjak iz ove oblasti bio je Vladimir Stojanović. On je ispred Matematiskopa rekao da je u današnje vreme matematika u žiži svega. “Na matematici se sve bazira i danas zapravo živimo u eri matematike”,kazao je Stojanović.

“Cilj ovakvih obuka jeste da se nastavnici upoznaju sa nekim novim tendencijama u struci. Na seminaru su se upoznali i sa inovacijama u izvođenju nastave”, rekao je ispred Udruženja “Matematiskop” iz Beograda, prof. Vladimir Stojanović. Naglasio je da ovakve seminare treba da drže iskusni predavači iz oblasti,kako bi polaznici pre svega imali poverenja u njih i stekli dodatna znanja koja će im olakšati u izvođenju nastave,a đaci lakše shvate i nauče gradivo. On je pohvalio Regionalni centar za stručno usavršavanje iz Novog Pazara, koje je iniciralo da se ovaj seminar sprovede. Pohvalio je i ostale aktivnosti koje sprovodi, a sve u cilju promovisanja i usavršavanja u obrazovanju.

Pored Novog Pazara, ovaj seminar održan je i u Tutinu. Profesor Stojanović kaže da su upravo male sredine te koje imaju najviše talenata. Kazao je i to da za usavršavanje treba više ovakvih obuka.

Stojanović je dodao da ovakvih seminara,ne samo iz matematike već i drugih oblasti, treba uvek podržavati.Trba im dati  na značaju i organizovati što češće, jer ulaganje u obrazovanje je potrebno, korisno i od velikog značaja za širu zajednicu.

B.V.

 

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

Ćatović ubo rekord i normu za SP

Atletičar Novog Pazara Aldin Ćatović pobedio na Memorijalu Vere Nikolić vremenom karijere na 1.500 metara…

4 hours ago

Novopazarka Amina Nurović najbolji student medicine

Novi Pazar dobio je još jednog dobrog lekara Aminu Nurović. Njen prosek tokom školovanja bio…

10 hours ago

SDP predala listu Opštinskoj izbornoj komisiji u Tutinu

Članovi izbornog štaba Sandžačke demokratske partije u Tutinu predali su danas Opštinskoj izbornoj komisiji u…

10 hours ago

BNV: Svečani prijem za direktore obrazovno-odgojnih ustanova u Sandžaku

U prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća, u okviru obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave,…

10 hours ago

Proglašeno sedam izbornih lista u Sjenici

Opštinska izborna komisija u Sjenici proglasila je do sada sedam izbornih lista. Poslednje dve proglašene…

11 hours ago

Težak žreb za Hamada u Rimu: Na startu Popirin, u istom delu žreba Davidovič Fokina i Medvedev

Ukoliko dobije Alekseja Popirina na startu mastersa u Rimu, Hamad Međedović će u drugom kolu…

11 hours ago