Categories: DruštvoVesti

Volonteri rade na sortiranju robe

Preko 150 volontera danas radi na sortiranju robe u Domu omladine za područja pogođena zemljotresom, Tursku i Siriju.  Akciju je pokrenuo Grad Novi Pazar u saradnji sa Crvenim krstom, humanitarnim organizacijama “Otvorena ruka” i “Sevap”.

Volonteri nekoliko humanitarnih organizacija okupili su se danas da pomognu u sortiranju odeće i ostale robe koja je stigla za ljude u područijima pogođena zemljotresom. Veliki je broj onih, koji su se okupili oko iste želje, a to je da pomoć  što pre stigne do Turske i Sirije.

Veliki broj volontera u Domu omladine pomaže

Novi Pazar poznat po humanosti i danas je pokazao koliko brine  o braći u Turskoj i Siriji. Prikupljena je velika pomoć, koja se danas u Domu omladine sortira i odvaja. Akciji su se odazvali i volonteri Otvorene ruke, Sevapa, KUD-a Mladih, Crvenog krsta i drugih humanitarnih organizacija.   Da pomognu su se javili i pojedinci, koji su želeli da bar na ovaj način budu uz ljude sa područja pogođenog zemljotresom u Turskoj i Siriji.

Njih preko 150 vredno i bez prestanka rade u Domu omladine, gde je već stiglo više tona pomoći.

Akcija prikupljanja pomoći u Domu omladine je trenutno obustavljena do daljenjeg. Da li će biti potrebno da se prikuplja i dalje građani Novog Pazara će dobiti informacije putem sredstava za informisanje. Grad Novi Pazar je iz sopstvenih sredstava opredelio 20 hiljada evra. 10 hiljada za pomoć područjima pogođenim zemljotresom u Turskoj i Siriji. Grad Novi Pazar otvorio je i poseban žiro račun za donacije građana.

Prema poslednjim podacima koje prenosi Anadolija u Turskoj je najmanje 14.351 osoba poginula, a 63.794 su povrijeđene. Zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6, sa epicentrom u provinciji Kahramanmaras, pogodili su deset provincija i više od 13 miliona ljudi.

“Zemljotres je pogodio površinu od približno 110.000 kvadratnih kilometara. To je jednako ili veće od površine mnogih zemalja u Evropi. Ovaj zemljotres je treći po veličini od potresa u Velikoj Anadoliji 1668. godine. Ali i zemljotresa u Erzincanu 1939. godine koji se dogodio u posljednjih 2.000 godina na području Anadolije”, rekao je Oktay u parlamentu zemlje.

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan u južnoj provinciji Gaziantep, koja je također pogođena razornim zemljotresima koji su se desili u ponedjeljak je izjavio:

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

11 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

18 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

18 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

18 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

18 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

18 hours ago