Categories: Vesti

Delegacija SDP-a u poseti Crnoj Gori

Delegacija Sandžačke demokratske partije boravila je danas u posjeti Mešihatu Islamske zajednice Crne Gore. U prijateljskom i otvorenom razgovoru između reisa Crne Gore Rifata ef. Fejzića i delegacije SDP koju su činili predsjednik Nihad Hasanović, član predsjedništva Vahidin Melajac, Kasim Zoranić i Faruk Suljević, analizirano je stanje Bošnjaka i muslimana, kao i nedavna dješavanja u toj državi.
Reis Fejzić je zahvalio visokoj delegaciji Sandžačke demokratske partije na posjeti i kontinuiniranoj podršci, a zatim, osvrnuvši se na nedavne nacionalističke ispade, izrazio nadu da će institucije Crne Gore  adekvatno reagovati, te da će žaštititi vrijednosti multietničnosti i multikonfesionalnosti, kao i da će ovo ostati usamljeni incident koji se više neće ponoviti.
Predsjednik SDP Nihad Hasanović je pohvalio reakciju reisa Fejzića, rekavši da je takva reakcija bila mudra i sa ciljem da se tenzije dodatno ne podgrijavaju, što je svakako u interesu svih građana, ne samo Crne Gore, već i Srbije i Bosne i Hercegovine.
Član predsjedništva SDP Vahidin Melajac je podvukao da Bošnjaci Crne Gore u Bošnjacima Sandžaka imaju iskrene prijatelje koji će ih podržati uvjek kada je potrebno.
“Vrijednosti suživota, tolerancije i poštovanja različitosti su vrijednosti za koje se vrijedi boriti, oni koji štite ove vrijednosti to rade u korist svih, a mi, Bošnjaci, nema sumnje, dajemo svoj puni doprinos”, istakao je Melajac.
Nakon sastanka sa Reisom Fejzićem delegacija SDP-a se sastala sa političkim predstavnicima Bošnjaka u Crnoj Gori, ministrom rada i socijalnog staranja Admirom Adrovićem, potpredsjednikom Bošnjačke stranke Damirom Gutićem, portparolom Bošnjačke stranke Adelom Omeragićem, Kemalom Zoronjićem kao i ostalim političkim faktorima.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

3 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

5 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

8 hours ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

9 hours ago

Gaza: Od 7. oktobra ubijeno najmanje 34.388 Palestinaca

U izraelskim napadima na Pojas Gaze u posljednja 24 časa najmanje 32 Palestinca su ubijena,…

9 hours ago

Počeo meč Hamada Međedovića u Madridu

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović igra drugo kolo masters turnira u Madridu. Protivnik mu…

9 hours ago