Categories: DruštvoVesti

Biševac: Bezbednost svih učesnika u saobraćaju zajednički cilj

Gradonačelnik Nihat Biševac sastao se sa predstavnicima meštana naselja Mur. U tom naselju je nedavno stradala patnaestogodišnja devojčica. Meštani su nakon tragedije organizovali protest i uputili zahteve lokalnoj samoupravi:  zahtev za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Novog Pazar,  bezbednu saobraćajnicu na deonici državnog puta Novi Pazar – Mur – Lukare, i zahtev da se u prvom kvartalu 2023. godine reši: adekvatno obeležavanje i osvetljenje pešačkih prelaza na deonici, pokrivanje deonice kamerama, radarima i usporivačima brzine, uređenje trotoara, kao i izrada fizičkih usporivača saobraćaja u zonama škole.

 

„Zahtevi su realni i  razgovarali smo o njima. Sa druge strane, meštane smo upoznali sa zaključcima susreta sa ministrima Goranom Vesićem i Huseinom Memićem u Beogradu. U cilju bezbednosti učenika, pešaka i meštana uopšte, pored škola u Muru, Lukarima i Salakovcu biće postavljeno ukupno sedam platformi, uz svetlosnu signalizaciju. Predstoji nam izrada projekta za postavljanje trotoara, a nakon toga i sama realizacija tog projekta kroz ova naselja. U planu je i izrada posebnog projekta zona bezbednosti pored svih 12 škola u Novom Pazaru. Postoje neke, po procenama saobraćajnih stručnjaka kritične tačke, na kojima se dešavao niz saobraćajnih nezgoda, a na kojima će biti odrađena kompletna svetlosna i druga saobraćajna signalizacija, u cilju podizanja stepena bezbednosti učesnika u saobraćaju“, rekao je gradonačelnik Biševac.

 

Predstavnik grupe građana, dr Hako Bihorac istako je zadovoljstvo zbog brze reakcije gradonačelnika, u želji da se zajedničkim snagama problemi reše.

 

„Predočili smo zahteve sa željom da podignemo nivo bezbednosti učesnika u saobraćaju. To su problemi koji nas tište godinama i koji su rezultirali gubitkom ljudskih života, među kojima i petnaestogodišnje devojčice. Želimo da istrajemo do konkretnih rezultata da nam se tragedije ne ponove.  Imali smo sa gradonačelnikom jako dobar sastanak  danas. Nakon predočenih detalja sa sastanka u Beogradu, uverio nas je da će u interesu svih građana biti preduzete mere kako bi se potencijalna opasnost  po učesnike u saobraćaju, a pre svega pešake smanjila, kako u Muru, tako i u drugim naseljima“, rekao je Bihorac.

 

U narednim danima građanima će biti  predstavljen vremenski plan realizacije traženih zahteva.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

16 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

23 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

23 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

23 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

23 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

23 hours ago