Categories: DruštvoVesti

Sneg upozorenja putari spremno dočekali

Sneg upozorenja radnici preduzeća ”Novi Pazar – put” spremno su dočekali. Služba zimskog održavanja puteva trenutno je u drugom stepenu angažovanosti. Svi putevi su prohodni, a vozačima se savetuje oprezna vožnja i obavezno zimska oprema.

Prema rečima direktora službe za održavanje puteva preduzeća Novi Pazar put Senada Ibragića, ovo je bio sneg upozorenja, kako za vozače, tako i za radnike na održavanju puteva. U skladu sa aktuelnim vremenskim uslovima, tokom noći očekuje se vraćenje na prvi stepen zimskog održavajnja.

”Mi smo spremni za zimsko održavanje puteva. Zvanično smo u tom sistemu rada od 1. novembra, kada i počinje zimska služba, koja traje do 31.marta. Zimsko održavanje kod nas je podeljeno u četiri stepena održavanja, a mi smo trenutno u drugom. To diktiraju meteorološki uslovi. Inače, stepene održavanja dobijamo od upravljača puta, Javnog preduzeća ”Putevi Srbije”. Juče i danas smo u drugom stepenu održavanja, a večeras silazimo na prvi stepen, jer su najavili poboljšanje meteoroloških prilika”, kaže Ibragić.

Iako nije formiran veći snežni pokrivač, drugi stepen praktično zahteva angažovanje većeg broja radnika, ali i mehanizacije.

”Mi smo sinoć potrošili 60 tona industrijske soli i 50 tona kamenog agregata. Intervenisali smo iz devet punktova zimskog održavanja. Angažovali smo 16 kamiona 9 putarskih vozila, oko 220 ljudi raznih profila, tako da mi radimo punom parom”, naglašava Ibragić. Podseća da su svi putevi prohodni, i oni koji vode zimskim turističkim centrima takođe.

”Upravo sam stigao iz Sjenice. Tamo je snežni pokrivač visine od 5-6 centimetara. Preporuka vozačima je da prilagode vožnju uslovima na putu i da obavezno nose zimsku opremu, ako ne na točkovima, a ono da je imaju u gepeku”, savetuje Ibragić.

Podsetimo, preduzeće za puteve ”Novi Pazar put” održava mrežu od oko 800 kilometara puteva prvog i drugog reda, u narodu poznatijih kao regionalni i magistralni putevi. To preduzeće održava puteve na teritoriji: Kraljeva, Raške, Novog Pazara, Sjenice i Tutina, a tu su i putevi koji vode zimskim turističkim centrima Kopaonik, Rogozna, Goč i Golija.

S.Lj.

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

11 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

18 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

18 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

18 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

18 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

19 hours ago