Categories: Sport

Lekpek: Stigli Toskić, Memić i Vanić, čekamo Magomedova i još neke boksere

Kao osvajač Razvojne lige Srbije, Bokserski klub Novi Pazar izborio je pravo nastupa u Regionalnoj ligi, koja startuje krajem meseca.

Rukovodstvo kluba na čelu sa sportskim direktorom Selverom Lekpekom jača takmičarski kadar za prvo kolo i gostovanje banjalučkoj Slaviji zakazano za 30. septembar.

“Boks je kod nas doživeo veliku ekspanziju, a titula u Razvojnoj ligi Srbije, potvrđena početkom juna u poslednjem kolu u ‘Pendiku’, bila je i pozivnica za visoko društvo. U cilju što boljeg rezultata, angažujumo proverena imena iz Pazara, ali i iz drugih sredina. Želimo da učestvujemo, ali u našoj prirodi je da se borimo za visok plasman”, rekao je Lekpek.

On je otkrio da će za Novi Pazar u Regionalnoj ligi nastupiti i reprezentativci Srbije Džejlan Toskić, Almir Memić i Sadam Magomedov, jedan od najboljih mladih boksera u državi Dženis Vanić, kao i još neki bokseri s kojima se trenutno pregovara.

“Uspostavili smo saradnju sa ovdašnjim Bokserskim klubom Dandi, od koje ćemo svi imati koristi i za koju verujem da će biti još intenzivnija. Početkom decembra bićemo domaćini ‘Zlatne rukavice’. Taj turnir je poput mini šampionata sveta”, naveo je Lekpek.

Kapiten Ahmed Mavrić i pojačanje iz ovdašnjeg Dandija Toskić veliki su aduti novopazarskog tima, a već sledeće sedmice očekuje ih Prvenstvo Srbije.

“Vidim nas na vrhu tabele u Regionalnoj ligi. Dobro smo trenirali i imali jake sparinge. Stigli su reprezentativci Toskić i Memić, dosta su mi pomogli. Optimisti smo pred Prvenstvo Srbije, a potom sledi i prvo kolo Regionalne lige u Banjaluci”, najavio je Mavrić.

“Čašt i zadovoljstvo je predstavljati svoj grad u Regionalnoj ligi. Daćemo i poslednji atom snage. Hoćemo što više pobeda. Fokus je titula, kao i svima. Treniramo dva puta dnevno. Pre toga, želimo da ponovimo dobre rezultate sa prošlogodišnjeg sampionata države” dodao je Toskić.

Saradnja gradskih klubova raduje sve iskrene ljubitelje plemenite veštine i sporta, a boksu može da donese samo dobre stvari.

“Nadam se da je ovo samo početak. Šteta bi bilo da Pazar nije u vrhu. U mom klubu su četiri reprezentativca, četiri prvaka države. Možemo da napravimo jak tim jer su u Novom Pazaru bokseri poput Mavrića, sada je tu i Memić. Moramo da podržimo decu kako bi ostala u našem gradu”, kazao je sportski direktor Bokserskog kluba Dandi Nijazija Mujdragić.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

11 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

24 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

24 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

24 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

2 days ago