Kačapor: ‘’Tešanj je mala Švajcarska usred Bosne’’

Gostujući u Vestima RTVNP direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA Samir Kačapor ocenio je da je poseta privredne delegacije Novog Pazara Tešnju od izuzetnog značaja, kako za organizaciju koju predvodi, tako i za privredu Novog Pazara uopšte. Dogovorena je i uzvratna poseta tešanjskih privrednika Novom Pazaru. Takođe, Kačapor je pozvao novopazarske privrednike da sa delegacijom Grada Novog Pazara učestvuju na Sajmu privrede u Tešnju, koji će biti održan u septembru ove godine.

‘’Nosimo jako pozitivne utiske, ne samo ja već i privrednici i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegovi saradnici. Tešanj je jako razvijen grad u privrednom i svakom drugom smislu. Ono što smo mi videli jeste zaista ekonomski bum, mala Švajcarska u sred Bosne’’, izjavio je Kačapor.

Istakao je da je inicijativa potekla od lidera SDP-a Rasima Ljajića koji je ranije posetio Tešanj,  njihov sajam, i upoznao se sa predstavnicima Biznis udruženja.

‘’Gospodin Ljajić je nama predložio da gradonačelnik napravi ekipu lokalnih privrednika i naše agencije. Poseta je od izuzetnog značaja za nas i privredu Novog Pazara uopšte, jer smo stekli nova iskustva u oblasti privrednog razvoja, na primeru jedne opštine koja u svakom smislu podržava svoju poslovnu zajednicu’’, rekao je Kačapor.

Zaključio je da su veze sa privrednicima zemalja regiona, u ovom slučaju Bosne i Hercegovine važne radi uspostavljanja lakših i bržih kontakata sa evropskim i svetskim firmama, i plasmana naših proizvoda na inostrano tržište.

S.Lj.

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

11 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

18 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

18 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

18 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

18 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

18 hours ago