Categories: PolitikaVesti

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić danas posetila Tutin

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić sa saradnicima, danas je posetila Opštinu Tutin za čiju je realizaciju projekta izgradnje Rekreacionog centra, na zalaganje SDP-a i Rasima Ljajića, resorno ministarstvo izdvojilo 34, 5 miliona dinara. Ugovor o izgradnji sportsko-rekreativnog centra potpisan je sa predsednikom Opštine Tutin Salihom Hotom kome je prisustvovala i predsednica Skupštine opštine Fazila Ferizović.

“Ovaj projekat je jako bitan da se realizuje, a hoće u toku ove godine jer je resorno ministarstvo izdvojilo novac, lokacija je određena i neće biti prepreka za izgradnju Rekreacionog centra, i zahvaljujem ministarki Matić što je danas došla u Tutin ovim, za sve građane, lepim povodom”, kazao je predsednik opštine  Salih Hot.

“Drago mi je što sam danas u Tutinu i što smo potpisali jedan ovako jako važan projekat za opštinu, i podsećam da smo i do sada kao ministarstvo podržavali mnoge projekte koji su već realizovani kao što je izgradnja Eko parka “Cikiljevac” tako da smo od 2015.godine do danas izdvojili 65 miliona dinara”, kazala je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. Ona je rekla da Tutin ima veliki potencijal, pre svega u sektoru turizma, eko, omladinskog, sportskog i da će ministarstvo na čijem je čelu  uvek podržati ovakve projekte.

“Nadam se da će nakon pandemije koronavirusa Opština Tutin nastaviti da se razvija u pravcu turističke infrastrukture ali i putne i da će ojačati i ekonomski. Geografski položaj Tutina je veoma značajan i blizina BiH i Crne Gore čine ga značajnom destinacijom. Znam da se Opština Tutin trenutno nalazi u kategoriji devastiranih opština ali zajedničkim snagama ćemo učiniti da ga pretvorimo u jedan lep i moderan grad”, dodala je Matićeva.

Predsednica Skupštine opštine Tutin Fazila Ferizović je zahvalila ministarki trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjani Matić za izdvojeno vreme da dođe u Tutin i što je resorno ministarstvo prepoznalo važnost predloženih projekata te pomoglo njihovu realizaciju. “Ono što je planirano da se uradi, danas potpisanim projektom, jeste rekonstrukcija starih terena koji su zaista u lošem stanju, tako da će teren za fudbal da dobije novo ruho a teren za košarku novu sportsku podlogu. Predviđeno je i da se izgrade još dva dečija igrališta, atletska staza i sve će to biti upotpunjeno zelenom površinom sa pratećim mobilijarom i osvetljenjem i to  nama otvara puteve zato što Tutinu fali te sportske infrastrukture i nadamo se da ćemo ovim projektom moći  da obnovime naše tradicionalne “Sandžačke igre”, dodala je Ferizović.

B.V.

 

 

 

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

23 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago