Categories: DruštvoVesti

Srbija dobija novi llinički centar: Vučić na otvaranju: Uloženo je 250 miliona evra u objekat, biće zaposleno 400 novih lekara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas otvaranju Kliničkog centra Srbije nakon završene prve faze radova.

Najveća i najsavremenije opremljena zdravstvena ustanova – nova kula Kliničkog centra Srbije, prostiraće se na 86.000 kvadratnih metara i 12 spratova.
Vučić je na početku zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, direktorom Kliničkog centra Milikom Ašaninom, lekarima i zdravstvenim radnicima obišao ceo objekat.
– Jedino što možete da vidite na ovim instrumentima je da su “Dreger”, nemački aparati – kazao je Vučić, na šta su lekari odgovorili da su dobili najbolju opremu koja postoji.

Vučić je govoreći o novim zdravstvenim ustanovama koje će Srbija dobiti kazao i da će imati heliodrome, te da je to važna stvar koja može da spasi živote.

– To ljudima spasava živote, to znači da neko može da stigne iz Priboja za 45 minuta umesto za četiri sata – naveo je Vučić.

-Ponosni smo na reči Batuta i tek danas možemo da kažemo koliko je Srbija drugačija zemlja od one u kojoj smo živeli pre nekoliko godina. Zdravlje je najvažnije za svaku porodicu i čoveka. Ovde nisu uređeni beli zidovi, već su to najbolje opremljene angio sale, druge operacione sale – kazao je Vučić nakon obilaska.

On je dodao da je srećan što su u ovome učestvovali, te da je on bio suinicijator ovih radova.

– Ovo sve košta 260 miliona evra da biste imali u glavi koliko je to, Klinički centar u Nišu je 55 miliona evra. Radimo rekonstrukciju Kličkog centra Vojvodine. Hoću da se zahvalim građanima Srbije. Ovaj Klinički je i veći i moderniji od svih u regionu – naveo je Vučić i dodao da imamo čuveni Da Vinči robot.

Vučić je istakao da je ovo ne samo za građane Beograda već za celu Srbiju, te da ima i garažu, budući da je ovo kako navodi “grad u gradu”.

– Već za 7 dana prvi pacijenti ulaze ovde. Želim ljudima u Srbiji zdravlje i ulagaćemo još – zaključio je on i dodao da za 15 dana se otvara Dedinje 2 i Tiršova 2, a već se razgovaralo i o Klinici za onkologiju.

Vučić je istakao da će biti zaposleno 400 novih lekara.

– Ako prihodi budu dobri, sa radošću mogu da kažem da nećemo to ni osetiti – objasnio je predsednik i dodao da još uvek ne zna koje će klinike sve proći, te da se radi plan toga.

Nakon obilaska okupljenima se obratio i direktor Kliničkog centra Milika Ašanin.

– Ovo je jedan od najsavremenijih centara ne samo u Srbiji regionu već i šire. Imaćemo tri magnetne rezonance, 6 skenara, 12 rentgena. Ovoje bolnica napravljena po meri pacijenata. Imaćemo 244 dvokrevetne sobe poluintenzivnog lečenja, a svaka soba će imati svoje kupatilo – objasnio je dr Ašanin.

 

Izvor: Blic

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

9 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

16 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

16 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

17 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

17 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

17 hours ago