Categories: DruštvoVesti

Porođaj pod rotacijama. Dr Pavlović: Ovakvi slučajevi nisu česti, ali se dešavaju

Tokom pandemije korona virusa posebno dolazi do izražaja humanost lekarskog poziva. Kada je u pitanju dolazak na svet novorođenčeta, još u nesvakidašnjim okolnostima, onda to posebno dobija na značaju. Takav jedan slučaj “porođaja pod rotacijama” dogodio se ovih dana u Beogradu. Zahvaljujući doktoru Dejanu Pavloviću, koji je u poslednje vreme čest gost novopazarske Opšte bolnice, jednog od najvećih porodili šta u Srbiji, još jedna beba je bezbedno došla na svet, uprkos otežavajućim okolnostima.

Ovu neobičnu priču sa srećnim ishodom ispričali su u emisiji “Jutro” Prve TV dr Dejan Pavlović i suprug porodilje Bojan Ristić, koji je pod pratnjom policije, zbog prekoračenja brzine, dovezao suprugu u Ginekološko-akušersku kliniku “Narodni front”. Pet minuta nakon izlaska iz automobila, ženu je uspešno porodio urgentni ginekolog dr Dejan Pavlović.

“Sve se uspešno završilo, ali moram reći da su ovakve situacije i vrlo opasne. U konkretnom slučaju, Bojan je postupio ispravno, jer nije imao alternativu”, izjavio je dr Pavlović.

“Prošle godine, izlazeći sa dežurstva, porodio sam ženu u kolima ispred GAK-a. Takvi slučajevi nisu česti, ali dešavaju se tri do četiri puta godišnje”, dodao je dr Pavlović.

Podsetimo, šef Odseka urgentne ginekologije beogradske Ginekološko-akušerske klinike “Narodni front” mr sci dr Dejan Pavlović čest je gost Opšte bolnice u Novom Pazaru, gde je sa lokalnim lekarskim timom obavio veliki broj endoskopskih i laparoskopskih operacija, čije su prednosti višestruke.

“Postoperativni tok pacijenta je lakši i brži, doprinosi se i na uštedi Fonda za zdravstveno osiguranje, a najznačajnija prednost ostvarene saradnje, ogleda se u unapređenju zdravstvene zaštite građana”, naglašava dr Pavlović.

Ističe da je strateški sporazum o saradnji između novopazarske Opšte bolnice i GAK “Narodni front” postignut umnogome zahvaljujući direktoru bolnice u Novom Pazaru dr Mehu Mahmutoviću.

S.Lj.

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

13 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

13 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

13 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

23 hours ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago

Bačevac: Od suštinske važnosti izgradnja saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar

Bačevac: Dobro je što imamo tri ministra iz reda manjinskih naroda, ali građane Novog Pazara…

1 day ago