Categories: DruštvoVesti

Investicije prioritet: Delegacija Novog Pazara sa ministarkom Atanacković o privrednim temama

Delegacija Novog Pazara koju su činili gradonačelnik Nihat Biševac, njegov zamjenik Vladimir Marinković, pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović i direktor Regionalne razvojne agencije Sadžaka “Seda”, Samir Kačapor, boravila je u Ministarstvu privrede. Na sastanku sa ministarkom Anđelkom Atanacković predstavljeni se privredni potencijali Novog Pazara, kao i problemi i izazovi lokalne privrede. Delegacija Novog Pazara na sastanku je predstavila projekte sa kojima će Grad konkurisati kod tog ministarstva, prije svega izrada projekta i izgradnja poslovne infrastrukture, prilaznih puteva do postojećih industrijskih zona, osnivanje i izgradnju nove Poslovne slobodne zone za koju su spremne dvije potencijalne lokacije, pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Kako je saopšteno, ministarki Atanacković upućen je poziv da u što skorije vrijeme posjeti Novi Pazar, kako bi joj bile predstavljene potencijalne lokacije za poslovne zone i kako bi se susrela i razgovara sa privrednicima. Od ministarke Atancković je zatraženo da pomogne u pronalaženju i dovođenju stranih investitora u Novi Pazar i okolne opštine, koji će otvoriti nove fabrike u regiji, što bi smanjilo trenutnu veliku nezaposlenost u gradu i regiji i kako bi se ojačala ekonomska stabilnost građana.

 

Delegacija Novog Pazara susrela se u Beogradu i sa ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović. Osim rukovodstva Grada, tom sastanku prisustvovao je i direktor JKP “Gradska čistoća”, Armin Mehović.

Delegacija Novog Pazara sa ministarkom je razgovarala o važnim projektima u oblasti životne sredine, onim koji su realizovani i projektima koji će biti realizovani.

Sanacija deponije “Golo brdo” u fokusu je ekološke borbe, riječi je bilo i o pošumljavanju na više lokacija na teritoriji Novog Pazara, smanjenju aerozagađenja i donacijama opreme komunalnim preduzećima.

Izvor: Grad Novi Pazar

A.N.

Podeli

N N

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

8 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

15 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

15 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

15 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

15 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

15 hours ago