Categories: Sport

Asocijacija sport za sve Srbije i u Novom Pazaru

Asocijacija sport za sve Srbije odnedavno ima odeljenje u Novom Pazaru, a predsednik te asocijacije Branko Vujović prilikom posete našem gradu rekao je da se radi o izrazito sportskoj sredini.

“To je činjenica, a ne odnosi se samo na vrhunski sport. Naš prevashodni cilj je podizanje svesti građana o važnosti bavljenja sportom radi očuvanja ličnog zdravlja, kao i podrška našim članicama u realizaciji lokalnih, državnih i međunarodnih programa”, rekao je Vujović.

Čelnici organizacije koja ima sedamdesetogodišnju tradiciju, Vujović i generalni sekretar Filip Vešović, tokom dva dana u Novom Pazaru prisustvovali su tradicionalnom godišnjem izboru najboljih sportista, a potom su bili gosti gradonačelnika Nihata Biševca.

“Ne sumnjam u stručni potencijal ljudi koji ovde rade, a s kojima dugo i uspešno sarađujemo. Čuo sam i kako razmišlja lokalna vlast, to je mnogo ispred vremena i ostalih. Verujem da ćemo na zadovoljstvo svih imati nešto što stvara bolji kvalitet života. To je sport, to je fizička aktivnost”, naveo je Vujović.

O programu i realizaciji predstojećih aktivnosti, Vujović je razgovarao i sa direktorom gradske Ustanove za sport i članom Upravnog odbora Asocijacije sport za sve Srbije Emirom Mehmedovićem i predsednicom pazarskog Sportskog saveza Amelom Terzić Ljajić.

“Novopazarski Sportski savez je pokrovitelj gradske Asocijacije sport za sve. Želimo da dodatno aktiviramo ljude i da im kroz našu asocijaciju pružimo što veću podršku”, kazala je Terzić Ljajić.

Za predsednicu Asocijacije sport za sve u Novom Pazaru izabrana je Aldina Hodžić, dok je generalna sekretarka Emina Zuković.

“Sprovodićemo planove i programe Asocijacije Sport za sve Srbije, a naročito one koji se tiču lokala i rekreativnog sporta, poput akcija za što vise žena, starijih lica i osoba sa invaliditetom u sportu. Tu je i sport u firmama, kao jedna novina”, najavila je Međedović.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

9 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

16 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

16 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

16 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

17 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

17 hours ago